iOS 10 nu op 86 procent alle iPads en iPhones te vinden

0

Niet alleen Google, maar ook Apple heeft de nieuwste distributiecijfers van haar besturingssysteem bekendgemaakt. De afgelopen maanden heeft iOS 10 opnieuw een bescheiden groeispurt meegemaakt. Zo’n 86 procent van alle iDevices draait op de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem.

Dat blijkt uit de laatste cijfers die Apple bekend heeft gemaakt via haar Developer platform.

iOS 10 is al een tijdje op de markt. Vorig jaar september, rond dezelfde tijd toen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus werden gelanceerd, werd het nieuwe besturingssysteem uitgerold. De eerste distributiecijfers van het OS waren niet afkomstig van Apple, maar van Mixpanel. Volgens de marktonderzoeker wist Apple in nog geen drie weken tijd één op de drie gebruikers  te overtuigen om het nieuwe besturingssysteem op hun iPad of iPhone te installeren. Begin oktober komt Apple met de eerste officiële cijfers naar buiten. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft toen berekend dat de helft van alle iDevices op iOS 10 draait. Begin november steeg het adoptiepercentage van het besturingssysteem door naar 60%. In december was de nieuwe iOS op 63% van alle tablets en smartphones van Apple te vinden. In januari en februari waren de marktaandeelcijfers respectievelijk 76 procent en 79 procent.

Volgens de nieuwste berekeningen is het adoptiepercentage de afgelopen maand gestegen tot nieuwe hoogten. Apple meldt namelijk dat iOS 10 op 86 procent van alle mobiele apparaten is te vinden. Het marktaandeel van iOS 9 bedroeg in februari nog 16 procent. Door de toegenomen populariteit van iOS 10 is dat aandeel gedaald naar 11 procent. Het aantal iPads en iPhones dat op iOS 8 of ouder draait daalde tussen februari en nu af van 5 procent 3 procent.

Android

Google kan alleen maar dromen over dergelijke cijfers. Volgens de laatste editie van het Android Developer Dashboard vinden we Android Nougat, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, pas op 9,5 procent van alle apparaten. Oftewel, minder dan één op de tien Android-apparaten. Het besturingssysteem is inmiddels bijna een jaar oud. Het duurde drie maanden totdat het OS voor het eerst voor in de distributiecijfers van het Android Developer Dashboard werd opgenomen. Toen was Nougat slechts op 0,3 procent van alle Android-tablets en –smartphones te vinden is.

Android Marshmallow is volgens de laatste cijfers de populairste Android-versie met een marktaandeel 31,2 procent. Op de tweede plaats staat Android Lollipop met een aandeel van 30,8 procent.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer