Eerste conceptfoto’s iPad Pro 10.5 duiken op

0

Benieuwd hoe de iPad Pro 10.5 er straks uitziet? Op internet zijn diverse conceptfoto’s opgedoken waarop de aanstaande tablet in volle glorie te bewonderen is.

Nog heel even en Apple onthult een gloednieuwe tablet: de iPad Pro 10.5. Tenminste, dat is het gerucht dat nu de ronde gaat over het internet. Eerst hoorden we geluiden over een lancering in maart, even later was het ineens april. Nu lijken er van overtuigd te zijn dat we de tablet over minder dan twee weken te zien krijgen. Dan vindt namelijk in San Jose het Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats. Apple zou dit podium gebruiken om de iPad Pro 10.5 te onthullen. Geen eigen evenement waarbij de tablet volop in de spotlights staat zoals in het verleden, maar een van de vele aankondigingen waarmee Apple in de week van 5 juni komt. Nog even en dan weten we het zeker.

Dit weten we tot nu toe over de iPad Pro 10.5

Over de iPad Pro 10.5 is eigenlijk vrij weinig bekend. Het gerucht gaat dat de tablet een scherm met flinterdunne bezels heeft. Feitelijk zou Apple dezelfde afmetingen als de iPad Pro 9.7 gebruiken. Door de dunne randen is de beelddiagonaal groter. Oftewel, we kunnen een tablet verwachten met een groter scherm zonder dat Apple iets aan de dimensies heeft gedaan. Eén van de conceptfoto’s die we vandaag tegenkomen lijkt dit ten dele te bevestigen. Daarop is de iPad Pro 10.5 naast de iPad Pro 9.7 geplaatst. Het is goed te zien dat het scherm een stuk groter is en hij inderdaad bijna geen randen heeft in vergelijking met zijn voorganger. Toch is hij in de lengte iets groter dan de iPad Pro 9.7.

iPad Pro 10.5 conceptfoto

De aanstaande tablet is wederom in combinatie met het Folio Keyboard en de Apple Pencil te gebruiken. Zo zagen we eerder foto’s van beschermhoezen voorbijkomen waarop we aan de zijkant een plastic omhulsel aan de zijkant. Deze is speciaal bedoeld voor de stylus van Apple. Het is fijn dat je de stylus nu samen met je tablet kunt vervoeren in één hoes, maar een mooie oplossing is het niet. Microsoft heeft een betere oplossing bedacht voor haar Surface Pen. Deze is met een magnetisch koppelmechanisme aan de convertible te plakken. Geen lelijke of vreemde uitsteeksels dus.

De conceptfoto’s zien er mooi en strak uit. Het is echter maar de vraag of consumenten er warm voor lopen. De iPad-verkoop neemt immers al jaren af. In de eerste drie maanden van het jaar verkocht Apple slechts 8,92 miljoen iPads, een daling van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. Het is te hopen voor Apple dat de nieuwe tablet het tij weet te keren.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer