Huawei onthult drie nieuwe tablets

0

Niet alleen Honor, maar ook Huawei heeft woensdag nieuwe tablets gepresenteerd. De tabletfabrikant onthulde gisteren de Huawei MateBook E, Huawei MediaPad T3 en Huawei MediaPad M3 Lite. De MateBook E komt niet naar Nederland. De andere liggen begin juni bij ons in de winkel.

Specificaties Huawei MateBook E

De Huawei MateBook E is de nieuwe high-end Windows-convertible van het Chinese technologiebedrijf. Hij heeft een 12 inch groot scherm met een 2K-resolutie van 2160 bij 1440 pixels. De maximale schermhelderheid bedraagt 400 nits. Onder de motorkap heeft Huawei een zevende generatie Intel Core Kaby Lake m3 of i5 gestopt. Deze gaat vergezeld met 4 GB of 8 GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB, 256 GB of 512 GB (Solid State Drive).

Voorop heeft Huawei een 5 megapixelcamera geplaatst. De accucapaciteit bedraagt 4430 mAh. Hiermee kun je naar eigen zeggen 9 uur lang van je favoriete video’s genieten. Wat we niet mogen vergeten te zeggen is dat de tablet met USB-C poort komt. Opladen en data overzetten gaat hiermee een stuk sneller. WiFi en Bluetooth 4.1 (LE) zijn eveneens van de partij. De tablet krijgt eveneens een toetsenbord: de Folio Keyboard. Deze heeft een scharnier waardoor je hem in een hoek van maximaal 160 graden kunt plaatsen. Het aantal aansluitingspinnetjes is teruggebracht van zeven naar drie. Vastmaken en ontkoppelen zou hierdoor nog sneller en gemakkelijker gaan. De MateDock 2 en MatePen zijn eveneens verkrijgbaar, maar deze moet je apart aanschaffen. Tot slot levert Microsoft het besturingssysteem: Windows 10.

De Huawei MateBook E komt jammer genoeg niet naar ons land. Het instapmodel heeft een adviesprijs van 999 euro. De duurste variant gaat voor 1.299 euro over de toonbank. De convertible is verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, bruin en roze.

Huawei MediaPad T3 7.0

Specificaties Huawei MediaPad T3

De Huawei MediaPad T3 verschijnt in twee verschillende formaten in uiteenlopende configuraties. De T3 is verkrijgbaar als compacte 7 inch grote Android-tablet, of met een 9.6 inch groot beeldscherm. De resolutie verschilt per model: de kleinste uitvoering heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels, de grootste uitvoering 1280 bij 800 pixels. De grootste uitvoering wordt geleverd met een Qualcomm Snapdragon 425 quad-core processor onder de motorkap. Deze bestaat uit vier 1.4 GHz krachtige kernen. De kleinste variant verbergt een 1.3 GHz krachtige MT8127 quad-core processor van MediaTek onder de kap.

De 9.6 inch grote tablet komt in twee varianten: met 2 GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen, of met 3 GB RAM en 32 GB ROM. Ook de kleine variant verschijnt in twee modellen met 1 GB of 2 GB RAM en 8 GB of 16 GB geheugen. Deze heeft eveneens zowel aan de voor- als de achterkant een 2 megapixelcamera. De grote tablet heeft een 5 en 2 megapixelcamera. De accucapaciteit bedraagt 3100 mAh (7 inch) of 4800 mAh (9.6 inch). Op beide tablets wordt vooraf Android 7.0 Nougat geïnstalleerd.

Beide tablets verschijnen op 1 juni in de Benelux. De kleinste uitvoering kost slechts 99 euro. Voor de grootste versie betaal je 199 euro (WiFi-only) of 249 euro (WiFi + LTE).

Huawei MediaPad M3 Lite

Huawei MediaPad M3 Lite

Specificaties Huawei MediaPad M3 Lite

De Huawei MediaPad M3 Lite tot slot komt met een 10 inch groot IPS LCD-display met een Full HD+ resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Onder de motorkap heeft Huawei de Qualcomm Snapdragon 435 geplaatst, een gloednieuwe octa-core processor met een topsnelheid van 1.4 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB of 4 GB, de opslagcapaciteit loopt uiteen van 16 GB tot 64 GB. De tablet is uitgerust met twee 8 megapixelcamera’s. De batterij heeft 6660 mAh aan vermogen. Verder komt hij met maar liefst vier speakers die gecertificeerd zijn door Harman Kardon en Android 7.0 Nougat met EMUI 5.1.

De Huawei MediaPad M3 Lite ligt eveneens vanaf 1 juni bij ons in de schappen. Deze heeft een adviesprijs van 299 euro gekregen. Als je naast WiFi ook zonder thuisnetwerk wil kunnen surfen, moet je de 4G-uitvoering nemen. Deze kost 349 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer