Hoezen iPad Pro 10.5 en 12.9 op straat

0

Als we de laatste berichten mogen geloven staat Apple op het punt om de iPad Pro 10.5 te lanceren. De laatste tijd zien we dan ook een toename in het aantal geruchten over deze tablet. Vandaag is er een foto opgedoken waarop een hoes te zien is van de veelbesproken tablet. Ook diens grote broer, de iPad Pro 12.9, krijgt een nieuwe beschermhoes.

De foto’s zijn online gezet door Benjamin Geskin, iemand die geregeld foto’s en andere nieuwtjes over nog te verschijnen Apple-producten publiceert.

Geruchten over de iPad Pro 10.5 gaan al geruime tijd de ronde op internet. Zo verwachtten we de nieuwe tablet eigenlijk al in maart. Bronnen suggereerden destijds dat Apple die maand vier nieuwe tablets uit de doeken zou doen. In plaats daarvan kregen we enkel de nieuwe iPad te zien. Geen iPad Pro of iPad 2017, gewoon de iPad. Daarna zagen we berichten voorbijkomen over een lancering in april, maar ook daar is het nooit van gekomen. Volgens de laatste geluiden presenteert Apple de tablet op het Worldwide Developers Conference (WWDC). Deze beurs begint op maandag 5 juni in San Jose en duurt de hele week.

iPad Pro hoezen

Nieuwe covers duiken op

Benjamin Geskin heeft een aantal foto’s verspreid via zijn Twitter-kanaal waarop naar verluidt een nieuwe cover voor de iPad Pro 10.5 en iPad Pro 12.9 is te zien. Als de foto’s echt zijn, dan kloppen de geruchten dat Apple niets aan de vormgeving van de tablets heeft gedaan. Het gerucht gaat dat de iPad 10.5 in zekere zin een grotere uitvoering is van de nog te verschijnen iPhone 8. Deze komt met hele dunne randen rondom het scherm. Daardoor heeft Apple een tablet kunnen maken die qua afmetingen identiek is aan zijn voorgangers, maar wel een stuk groter scherm heeft.

Rechtsboven in de hoek zien we een inkeping voor de camera. Verder zien we dat Apple ook ruimte heeft gelaten voor de lightning connector, microfoon, volumeknoppen, speakers en koptelefoonaansluiting. Meest opvallende feature is de plastic behuizing aan de zijkant van de hoes. Deze is overduidelijk bestemd voor de Apple Pencil. De iPad Pro is de eerste -en tot nu toe de enige- tablet die overweg kan met de stylus van Apple. Hij is bedoeld om mee te tekenen, maar je kunt de digitale pen ook gebruiken om aantekeningen te maken of door de verschillende menu’s te navigeren.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe hoezen?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer