‘iPad Pro 10.5 in juni verwacht’

0

De massaproductie van de iPad Pro 10.5 ging enkele maanden geleden al van start. Dat betekent dat we hem later volgende maand al bij ons in de schappen verwachten. Analisten voorspellen dat de tablet tussen de 5 en 6 miljoen keer verscheept wordt in 2017.

Dat schrijft Digitimes op basis van anonieme bronnen uit de productieketen.

In afwachting van de iPad Pro 10.5, wordt er volop gespeculeerd over de komst van deze high-end tablet. Zo ging aanvankelijk het gerucht dat hij in maart gepresenteerd zou worden. Zoals we allemaal weten is dat niet gebeurd. In plaats daarvan kregen we enkel de nieuwe iPad te zien, een tablet zonder enige toevoeging in de vorm van een jaartal of bijwoord als ‘New’ of ‘Pro’. Daarna zagen we verhalen over een lancering in april, maar ook daar is het nooit van gekomen. Volgens de laatste geluiden die we hebben gehoord doet Apple de tablet op het Worldwide Developers Conference (WWDC) uit de doeken. Deze beurs begint op maandag 5 juni in San Jose en duurt de hele week.

‘iPad Pro 10.5 wordt binnenkort gelanceerd’

Hoe zit het nou met de iPad Pro 10.5? Volgens Digitimes staat Apple op het punt om de nieuwe tablet te lanceren. De Chinese techsite beweert dat de massaproductie van de tablet in maart of april van start is gegaan en dat er 500.000 exemplaren van per maand worden geproduceerd. Dat aantal loopt op tot 600.000, zo melden anonieme bronnen uit de productieketen tegenover Digitimes.

Volgens de bronnen is Apple zeer optimistisch over de tablet met nieuwe form factor. Daarom wordt de productie geleidelijk aan opgevoerd. De tipgevers zeggen dat het Amerikaanse technologiebedrijf verwacht komend jaar tussen de 5 en 6 miljoen exemplaren van de iPad Pro 10.5 te verkopen. Dat zou zeer indrukwekkend zijn gezien het feit dat de iPad-verkoop al tien maanden achter elkaar krimpt. Zou de nieuwe iPad de verkoopaantallen een impuls kunnen geven?

Over de iPad Pro 10.5

Als we de verhalen uit het geruchtencircuit mogen geloven, is de iPad Pro 10.5 even groot als de iPad Pro 9.7. Apple heeft alleen de randen rondom het scherm, ook wel de bezels genoemd, flinterdun gemaakt. Hierdoor houd je meer ruimte over voor het scherm zonder iets aan de dimensies te doen. Wat betreft specificaties kunnen we een bescheiden upgrade verwachten ten opzichte van zijn voorgangers. De fysieke thuisknop verdwijnt onder het scherm, een feature die we vermoedelijk straks ook bij de iPhone 8 te zien krijgen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer