Specificaties Acer Iconia One 10 (B3-A40) lekken uit

0

Acer werkt naar verluidt aan een nieuwe tablet: een nieuwe variant van de Acer Iconia One 10. Deze heeft het typenummer B3-A40. Het is de opvolger van de gelijknamige tablet met serienummer B3-A30. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees dan snel verder.

Het assortiment van Acer is groot en omvangrijk. Maar er is altijd ruimte voor nog een nieuwe tablet. Daarom is het Taiwanese technologiebedrijf momenteel druk doende om een nieuwe tablet te lanceren. TabletMonkeys zegt de specificaties te kennen van deze tablet, die ook wel bekendstaat als de Acer Iconia One 10 (B3-A40). Eén van de troefkaarten is dat de tablet met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem wordt geleverd.

Specificaties Acer Iconia One 10 (B3-A40)

De Acer Iconia One 10 (B3-A40) heeft een 10.1 inch IPS LCD-display met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op een schamele 145 ppi. De Android-tablet wordt aangedreven door een quad-core processor van MediaTek: de MT8167. De precieze kloksnelheid van deze chipset is niet bekend, maar je kunt er van uitgaan dat het geen krachtpatser is. Verder wordt de processor bijgestaan door 2 GB RAM en krijg je 16 GB aan intern geheugen. Er is tevens een variant met Full HD-display en 32 GB geheugen. Vermoedelijk kun je bij beide varianten de opslagcapaciteit uitbreiden tot 256 GB.

Om te fotograferen of videogesprekken te voeren, beschik je achtereenvolgens over een 5 en 2 megapixelcamera. Ondanks dat het een moderne tablet is, komt hij zonder USB-C poort. De 3.5mm audio jack is daarentegen wel aanwezig. Bij steeds meer smartphones wordt deze weggelaten. Tot slot krijg je de allernieuwste Android-versie: Android 7.0 Nougat. Hiermee beschik je onder meer over een verbeterde energiebesparingsmodus en is het notificatiecentrum  grondig op de schop gegaan. Als je van een bepaalde app meerdere berichten achter elkaar ontvangt, worden deze gebundeld.

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Acer Iconia One 10 (B3-A40) naar Nederland komt is niet bekend. We hebben evenmin een prijskaartje voorbij zien komen. Zodra we hier meer over horen lees je dat op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer