Huawei MediaPad T3 Lite duikt op in benchmark

0

Het ziet er naar dat Huawei niet stilzit. De Chinese tablet- en smartphonemaker werkt naar verluidt aan een derde variant van de MediaPad T3: de Huawei MediaPad T3 Lite. Deze tablet is opgedoken in de database van GFXbench.

Precies een maand geleden deed Huawei twee nieuwe Android-tablets uit de doeken: de Huawei MediaPad T3 7.0 en Huawei MediaPad T3 8.0. Kijkend naar de specificaties kunnen we niet anders concluderen dan dat we hier met twee budgettablets te maken hebben. Of en wanneer we ze in ons land kunnen verwachten liet de fabrikant in het midden.

Wie dacht dat Huawei hiermee klaar was, heeft het goed mis. Uit een nieuwe entry in de database van GFXbench kunnen we binnenkort mogelijk nog een derde MediaPad verwachten van de Chinese fabrikant. Het gaat om de Huawei MediaPad T3 Lite. Aan de naam te zien gaat het om het instapmodel in de nieuwe T3-reeks. De specificaties laten echter een ander beeld zien. Wat kunnen we van deze tablet verwachten? Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties voor je op een rij gezet.

Specificaties Huawei MediaPad T3 Lite

Volgens de benchmark krijgt de Huawei MediaPad T3 Lite een 10.1 inch groot LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Dat is een aanzienlijk hogere schermresolutie in vergelijking met de tablets die we in april voorbij zagen komen. Welke processor we onder de motorkap kunnen verwachten is niet helemaal duidelijk. GFXbench heeft het over een 1.4 GHz krachtige octa-core processor met Cortex-A53 kernen. Desalniettemin vermoeden we dat het om de Qualcomm Snapdragon 430 of Snapdragon 435 gaat. Dat komt door de vermelding van de Adreno 505 GPU. Deze grafische processor vinden we enkel in apparaten met de Snapdragon 430 en 435. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de opslagcapaciteit 32 GB.

Zowel aan de voor- als de achterkant treffen we een 8 megapixelcamera aan. De hoofdcamera is voorzien van autofocus en LED-flitser. Met beide camera’s kun je Full HD video’s opnemen. Verder vinden we de gebruikelijke sensoren onder de kap, zoals GPS, gyroscoop en accelerometer. NFC is niet van de partij, GPS wel. Tot slot wordt de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat.

Details over de prijs en beschikbaarheid ontbreken op dit moment. Zodra we meer horen over de Huawei MediaPad T3 Lite lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer