Surface Pro 5 te zien op gelekte foto’s

0

Al maanden schrijven we over de Surface Pro 5. Voor het eerst zien we de veelbesproken tablet op internet verschijnen. Venturebeat heeft diverse foto’s online geplaatst. Benieuwd hoe hij er mogelijk uit komt te zien? Lees dan snel verder.

Panos Panay, het hoofd van de Surface-afdeling bij Microsoft, maakte onlangs bekend dat Microsoft op 23 mei een persevenement houdt in Shanghai. Het enige dat de topman wilde verklappen is dat de bijeenkomst in het teken staat van Surface. Wij gingen er van uit dat hij hiermee op de Surface Pro 5 doelde. Onlangs vertelde Panay in een interview met CNET dat Microsoft op dit moment nog niet klaar is om de Surface Pro 5 te lanceren.  Pas op het moment dat Microsoft ‘betekenisvolle features’ aan deze tablet/convertible kan toevoegen, hoeven we er pas op te rekenen.

Ondanks de uitspraak van Panay gaat het geroddel over de Surface Pro 5 gewoon door. Venturebeat heeft de hand weten te leggen op een aantal foto’s waarop de high-end Windows-tablet vanuit alle hoeken is te bewonderen. Gezien de kwaliteit en compositie, lijkt het om officiële persfoto’s te gaan.

Surface Pro 5

Dit is de Surface Pro 5

Aan de buitenkant zien we geen veranderingen. De form factor oogt hetzelfde, de kickstand is wederom aanwezig, het toetenbord wordt op dezelfde manier bevestigd en de Surface Pen kun je aan de zijkant van de behuizing ‘plakken’. Wat betreft de kleur: volgens de Amerikaanse techsite verschijnt de Surface Pro 5 in dezelfde kleuren die we onlangs zagen toen Microsoft de Surface Laptop presenteerde.

Volgens Venturebeat bevinden de upgrades zich aan de binnenkant van de tablet. Daarover wil beroepslekker Evan Blass op dit moment nog niets zeggen. Hij nodigt iedereen uit om volgende week wederom naar de site te surfen om meer te weten te komen over de specificaties, prijskaartje en introductiedatum.

Specificaties Surface Pro 5

Geruchten over een Surface Pro 5 gaan ook al een tijdje de ronde. Volgens de laatste berichten zou deze een 12.3 inch 4K-display krijgen en aangedreven worden door een zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor. Ook zou Microsoft de Surface Pen aanpakken en de convertible voorzien van een krachtigere batterij en USB Type-C poort. Het gerucht gaat tot slot dat Microsoft dezelfde adviesprijzen zou hanteren als die we van de Surface Pro 4 kennen. Het basismodel zou dan voor 999 euro over de toonbank gaan en de duurste uitvoering voor 2.449 euro.

Volgens de laatste geruchten krijgt de convertible van Microsoft zeker 512GB aan intern geheugen. Ook zou het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf hem een grotere accu geven zodat de 2-in-1 nog langer meegaat op een batterijlading. De Surface Pen krijgt naar verluidt batterijen die je via de docking station kunt opladen. Naast USB 3.0 Type-C poorten krijgt de Surface Pro 5 vermoedelijk een Thunderbolt 3 aansluiting. Ook het PixelSense display krijgt een upgrade naar 4K-resolutie. Tot slot overweegt Microsoft om een vingerafdrukscanner aan haar convertible toe te voegen.

Surface Pro 5

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer