Onthulling nieuwe Huawei MateBook op 23 mei

0

Nog heel even en dan is de nieuwe Huawei MateBook een feit. Op 23 mei vindt er in Berlijn een persevenement plaats waar het Chinese technologiebedrijf hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Windows-convertible uit de doeken doet. Maar wat kunnen we verwachten?

Huawei kondigt het persevenement aan via haar Twitter-kanaal.

Huawei zit niet stil. Vorige maand deed de Chinese fabrikant nog een tweetal Android-tablets uit de doeken: de Huawei MediaPad T3 7.0 en 8.0. De Huawei MateBook is daarentegen een tikkeltje ouder en is veelzijdiger door de toevoeging van een toetsenbord. Daardoor fungeert hij niet alleen als tablet, maar ook als laptop. De eerste MateBook werd in februari 2016 gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC). Hoogste tijd dus voor een opvolger.

Die komt er. En wel op dinsdag 23 mei. Dan houdt Huawei in Berlijn een mediabijeenkomst of ‘internationale productlancering’ zoals de fabrikant dat noemt. Huawei houdt zich van de domme en zegt niet om welk product het gaat. Als we daarentegen naar het bericht op Twitter kijken, hebben we alle reden om aan te nemen dat het om een nieuwe MateBook gaat. Op de achtergrond zien we een convertible getekend.

Over de Huawei MateBook 2

Over de Huawei MateBook 2 is nog maar vrij weinig bekend. We zagen hem begin maart nog voorbijkomen in de database van Bluetooth SIG. Daaruit konden we opmaken dat er meerdere varianten van de convertible in aantocht zijn. Het gerucht  gaat dat hij in twee verschillende schermformaten verschijnt: 13 inch en 15 inch. Daarmee wordt de tweede generatie MateBook iets groter dan zijn voorganger. Die heeft een beelddiagonaal van 12 inch. Hoogstwaarschijnlijk zal Intel wederom verantwoordelijk zijn voor de rekenkracht met haar Intel Core-processors.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer