‘Nintendo werkt aan nieuwe Zelda-game voor tablet’

0

Later dit jaar of begin volgend jaar kunnen we een nieuwe mobiele game van Nintendo verwachten. Het gaat naar verluidt om een spel waarin Link en Zelda de hoofdrol vertolken. 

Dat zeggen ingewijden tegenover The Wall Street Journal.

Nintendo werd groot in de tweede helft van de jaren tachtig met de Nintendo Entertainment System (NES), in Japan ook wel de Famicom genoemd. In de daarop volgende jaren bracht het Japanse gamingbedrijf de ene na andere console op de markt: denk maar aan de SNES, Nintendo 64, Gamecube, Wii en Nintendo 3Ds.

Gaming consoles met bijbehorende games is niet langer de enige markt waarop Nintendo actief is. Samen met DeNA lanceerde het bedrijf afgelopen jaar de immens populaire game Pokémon Go. Eind vorig jaar maakte Mario zijn debuut op de tablet met de titel Super Mario Run. Inmiddels kun je ook een derde titel downloaden: Fire Emblem Heroes. Aan een vierde spel wordt gewerkt, zo heeft Nintendo meer dan eens bevestigd: Animal Crossing. Deze wordt in de loop van de tweede helft verwacht.

Zelda-game in de maak

Dat is nog niet alles. Als we The Wall Street Journal mogen geloven is een game met een andere populaire Nintendo-franchise in de maak: Zelda. Afgelopen jaar bevestigde het gamingbedrijf dat het twee of drie titels voor mobiele apparaten per jaar wilde lanceren. Het is dan ook nog maar de vraag of de genoemde Zelda-titel nog voor het einde van het jaar te downloaden is in de App Store en Google Play Store. Mogelijk belandt hij daar pas begin 2018 of later.

Dat Nintendo voor Link en Zelda kiest komt niet als een grote verrassing. Zelda is momenteel hot onder gameliefhebbers. Zelda: Breath of the Wild is de bestverkopende game die Nintendo ooit heeft uitgebracht in de afgelopen dertig jaar. En dat wil wat zeggen.

Over de gameplay of het verdienmodel kunnen de bronnen niets zeggen tegenover The Wall Street Journal. Wel weten ze dat Nintendo wederom de handen ineenslaat met DeNA, de ontwikkelaar waar Nintendo afgelopen jaar Pokémon Go mee introduceerde.

 

Wie van jullie kan niet wachten om nieuwe avonturen te beleven met Link?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer