Gerucht: iPad Pro 10.5 wordt getoond op WWDC

0

De geruchten over de iPad Pro 10.5 houden aan. Volgens de laatste berichten die ons bereiken krijgen we de tablet volgende maand te zien op het Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Jose.

Dat voorspelt de welbekende Apple-volger en marktanalist Ming-Chi Kuo, zo melden diverse media.

Over een aantal weken is het weer zo ver. Dan vindt in Jan Jose (Californië) het WWDC plaats. Apple gebruikt dit jaarlijkse evenement om haar diensten en producten aan ontwikkelaars te tonen. Soms gaat het om nieuwe producten, zoals een nieuwe Apple TV, maar ook accessoires en software. Vaak is de software nog niet helemaal af, maar loopt Apple alvast voorop om een tipje van de sluier te lichten.

Normaal gesproken houdt Apple een persbijeenkomst als het een nieuwe tablet heeft. In maart daarentegen zagen we dat het Amerikaanse technologiebedrijf van deze gang van zaken afweek. De nieuwste iPad werd zonder mediaspektakel verwelkomd. Een opvolger van de iPad Pro 12.9 en 9.7 was nergens te bekennen. Ook de veelbesproken iPad Pro 10.5 was in geen velden of wegen te bekennen.

iPad Pro 10.5 komt eraan

Volgens Ming-Chi Kuo is de kans groot dat we volgende maand de iPad Pro 10.5 te zien krijgen. Dat komt overeen met geluiden die we eerder hoorden. Kuo noemt echter een concrete datum en tijdstip: het WWDC in San Jose. Dit evenement begint op maandag 5 juni en duurt tot en met vrijdag 9 juni. Het zou voor het eerst zijn dat Apple dit podium gebruikt om een nieuwe tablet aan te kondigen.

Kuo blijft bij zijn eerdere voorspellingen. Volgens hem is de iPad Pro 10.5 net zo groot als de 9.7 inch grote uitvoering. De randen rondom het scherm zijn echter een heel stuk kleiner. Apple zou er in geslaagd zijn om een tablet te maken met een 10.5 inch groot scherm die dezelfde afmetingen heeft als de reguliere iPad. Dezelfde iPad dus, maar met een groter display. Wat betreft specificaties kunnen we een bescheiden upgrade verwachten ten opzichte van zijn voorgangers. De fysieke thuisknop verdwijnt onder het scherm, een feature die we vermoedelijk straks ook bij de iPhone 8 te zien krijgen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer