Gerucht: iPad Pro 10.5 in juni gepresenteerd

0

Opnieuw horen we geluiden over de onthullingsdatum van de iPad Pro 10.5. Volgens de laatste berichten kunnen we deze veelbesproken tablet volgende maand verwachten. Wanneer hij dan bij ons in de winkels ligt, is onbekend.

Dat schrijft de doorgaans goedgeïnformeerde techsite 9to5mac.

We horen en horen al een tijdje verhalen over de iPad Pro 10.5. De geruchtmakende tablet zou aanvankelijk in maart worden gepresenteerd. Zoals jullie allemaal weten was deze tablet een no-show en moesten we genoegen nemen met de nieuwe iPad, die Apple simpelweg iPad heeft genoemd zonder enige toevoeging. Daarna verschenen er berichten waarin werd april werd genoemd als lanceringsdatum. We kunnen jullie verzekeren dat hij vorige maand niet is gepresenteerd door Apple.

Vandaag duiken er berichten op dat de iPad Pro 10.5 in juni verschijnt. 9to5mac heeft via een van haar bronnen een screenshot weten te bemachtigen waarop deze releasedatum van de veelbesproken tablet wordt genoemd. Dat wil zeggen, een beschermhoes voor deze tablet: de UAG Metropolis Folio Case. Bij dit product wordt een releasedatum van juni 2017 genoemd. Het ligt dan voor de hand dat de tablet op of rond hetzelfde tijdstip wordt gelanceerd. Theoretisch gezien is het ook mogelijk dat fabrikanten van accessoires producten maken op basis van geruchten. Veelal krijgen zij vooraf van de tabletmakers een dummymodel zodat zij een goed beeld hebben van de dimensies en features van de nog te verschijnen tablet.

Misschien dat we tijdens het Worldwide Developers Conference (WWDC) meer te zien of te horen krijgen over de iPad Pro 10.5.

Over de iPad Pro 10.5

Volgens de geruchten is de iPad Pro 10.5 net zo groot als de 9.7 inch grote uitvoering. De randen rondom het scherm zijn echter een heel stuk kleiner. Apple is er naar verluidt in geslaagd om een tablet te maken met een 10.5 inch groot scherm die dezelfde afmetingen heeft als de reguliere iPad. Dezelfde iPad dus, maar met een groter display. Wat betreft specificaties kunnen we een bescheiden upgrade verwachten ten opzichte van zijn voorgangers. De fysieke thuisknop verdwijnt onder het scherm, een feature die we vermoedelijk straks ook bij de iPhone 8 te zien krijgen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer