Panay: ‘Surface Pro 5 nog niet klaar voor lancering’

0

Het gaat nog wel even duren voordat we de Surface Pro 5 te zien krijgen. Microsoft is nog niet op het punt aanbeland dat het klaar is om de volgende generatie convertible te lanceren. Wanneer dan wel? Dat is en blijft de grote vraag.

De uitspraak is afkomstig van Panos Panay, de vicepresident van Microsofts hardware-afdeling. In een interview met CNET vertelt hij gepassioneerd over de Surface Laptop die Microsoft afgelopen week onthulde, maar hij staat ook stil bij de Surface Pro 5.

Geen toegevoegde waarde

De topman bevestigde afgelopen week dat Microsoft op 23 mei een persconferentie houdt in de Chinese wereldstad Shanghai. Op dat moment ging ons hart sneller kloppen: het gerucht ging namelijk dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf dit podium zou gebruiken om de Surface Pro 5 te onthullen.

Helaas blijkt er helemaal niets van dat verhaal te kloppen. Tegenover CNET zegt Panay dat Microsoft nog niet klaar is om een Surface Pro 5 te onthullen. In het interview zegt hij het volgende hierover:

“Als hij [de Surface Pro 5]nuttig en bruikbaar is brengen wij hem meteen op de markt. Een betekenisvolle verandering is niet noodzakelijk een aanpassing in de hardware, waar veel mensen aan denken. Zij houden zich bezig met de vraag: ‘Waar is de nieuwste processor?’. Dat is niet wat ik bedoel. Ik doel op een verandering in de gebruikerservaring dat een groot verschil maakt met zijn voorganger.”

Volgens Panay is het ook helemaal niet erg dat de Surface Pro 5 nog even op zich laat wachten. In het vraaggesprek zegt hij dat de Surface Pro 4 een product is dat ‘vijf jaar lang’ concurrerend is. De Surface Pro 4 werd in oktober 2015 gepresenteerd en is nu dus anderhalf jaar oud. Volgens Panay kan hij dus nog wel even mee.

Specificaties Surface Pro 5

Geruchten over een Surface Pro 5 gaan ook al een tijdje de ronde. Volgens de laatste berichten zou deze een 12.3 inch 4K-display krijgen en aangedreven worden door een zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor. Ook zou Microsoft de Surface Pen aanpakken en de convertible voorzien van een krachtigere batterij en USB Type-C poort. Het gerucht gaat tot slot dat Microsoft dezelfde adviesprijzen zou hanteren als die we van de Surface Pro 4 kennen. Het basismodel zou dan voor 999 euro over de toonbank gaan en de duurste uitvoering voor 2.449 euro.

Volgens de laatste geruchten krijgt de convertible van Microsoft zeker 512GB aan intern geheugen. Ook zou het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf hem een grotere accu geven zodat de 2-in-1 nog langer meegaat op een batterijlading. De Surface Pen krijgt naar verluidt batterijen die je via de docking station kunt opladen. Naast USB 3.0 Type-C poorten krijgt de Surface Pro 5 vermoedelijk een Thunderbolt 3 aansluiting. Ook het PixelSense display krijgt een upgrade naar 4K-resolutie. Tot slot overweegt Microsoft om een vingerafdrukscanner aan haar convertible toe te voegen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer