‘Onthulling Surface Pro 5 op 23 mei’

0

Vind je het onderhand wel eens tijd worden dat Microsoft met een opvolger van de Surface Pro 4 op de proppen komt? Dan wordt je geduld misschien binnenkort wel beloond. Op 23 mei vindt er in Shanghai een evenement plaats waar een nieuw Surface-product wordt onthuld. Krijgen we dan eindelijk de Surface Pro 5 te zien?

Dat zegt Panos Panay, vicepresident van hardware-afdeling bij Microsoft, in een tweet. Weliswaar neemt hij ‘Surface Pro 5’ niet in de mond, maar in een hashtag zegt hij wel dat er een Surface-product in aantocht is. Dan denk ik onmiddellijk aan twee dingen: de Surface Pro 5 of Surface Phone. In theorie is het niet ondenkbaar dat Microsoft met een andere tablet op de proppen komt, namelijk de Surface 4. Daar hebben we de afgelopen maanden overigens niets over gehoord en is pure speculatie vanuit mijn kant.

Specificaties Surface Pro 5

Geruchten over een Surface Pro 5 gaan ook al een tijdje de ronde. Volgens de laatste berichten zou deze een 12.3 inch 4K-display krijgen en aangedreven worden door een zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor. Ook zou Microsoft de Surface Pen aanpakken en de convertible voorzien van een krachtigere batterij en USB Type-C poort. Het gerucht gaat tot slot dat Microsoft dezelfde adviesprijzen zou hanteren als die we van de Surface Pro 4 kennen. Het basismodel zou dan voor 999 euro over de toonbank gaan en de duurste uitvoering voor 2.449 euro.

Volgens de laatste geruchten krijgt de convertible van Microsoft zeker 512GB aan intern geheugen. Ook zou het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf hem een grotere accu geven zodat de 2-in-1 nog langer meegaat op een batterijlading. De Surface Pen krijgt naar verluidt batterijen die je via de docking station kunt opladen. Naast USB 3.0 Type-C poorten krijgt de Surface Pro 5 vermoedelijk een Thunderbolt 3 aansluiting. Ook het PixelSense display krijgt een upgrade naar 4K-resolutie. Tot slot overweegt Microsoft om een vingerafdrukscanner aan haar convertible toe te voegen.

Microsoft-kenner en volger Mary Jo Foley zei eind maart nog dat de lancering van de Surface Pro 5 mogelijk pas in het derde of vierde kwartaal plaatsvindt.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer