NVIDIA geeft Shield Tablet gebruikers toegang tot aankomende updates

0

Heb jij thuis een Shield TV set-top box met Android TV of NVIDIA Shield Tablet (K1)? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. NVIDIA lanceert namelijk het Shield Preview Program. Daarmee krijg je eerder toegang tot toekomstige software-updates. Weten hoe je je hiervoor aanmeldt? Lees dan snel verder.

Fabrikanten als Apple en Sony kennen al langer hun eigen testprogramma. Gebruikers die zich hiervoor aanmelden ontvangen een bètaversie van het besturingssysteem op hun tablet of smartphone zodra deze beschikbaar is. Het coole hieraan is dat je als eerste weet welke nieuwe features een update met zich meebrengt. Keerzijde is wel dat de testversie mogelijk nog niet helemaal stabiel is en het niet ondenkbaar is dat hij meer dan eens crasht.

Over het Shield Review Program

NVIDIA introduceert nu haar eigen testprogramma onder de noemer Shield Preview Program. Wie zich hiervoor aanmeldt krijgt toegang tot de nieuwste software-updates voordat deze officieel worden uitgerold. Daarnaast is het de mogelijkheid bij uitstek om feedback te geven op de aanstaande update. Via een besloten forum kun je met NVIDIA in gesprek gaan over de toekomstige updates. De chipfabrikant belooft dat de software-updates die deelnemers ontvangen een potentiële ‘release candidate’ is. Dat betekent dat de software zo goed als af is, maar dat ze her en der mogelijk nog wat bugs aantreffen.

Om je aan te melden voor het Shield Preview Program moet je eerst een account aanmaken op het NVIDIA Shield Forum. Daarna surf je naar het registratieformulier van het Preview-programma. Naast je gebruikersnaam en e-mailadres wil NVIDIA ook het serienummer en Shield Product ID van je tablet of set-top box hebben. Deze gegevens vind je onder Instellingen > Over deze tablet > Status > Serienummer. Daarna hoef je alleen nog maar op de knop ‘Registreren’ te klikken.

Wie van jullie gaat zich aanmelden voor het Shield Preview Program?

 

Specificaties NVIDIA Shield Tablet (K1)

De NVIDIA Shield Tablet (K1) heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2.2GHz Tegra K1 quad-core processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2 GB, het intern geheugen is 16 GB of 32 GB. Deze is eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden tot 128 GB.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. In februari vorig jaar rolde NVIDIA Android 6.0 Marshmallow uit voor de Shield Tablet.

Lees ook onze:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer