Wachttijd iPad Pro 12.9 loopt op tot 3 weken

1

Wil je graag een iPad Pro 12.9? Dan wordt je geduld flink op de proef gesteld. De wachttijd van Apple’s high-end tablet is opgelopen tot drie weken.

Dat melden onze collega’s van iCulture.

De iPad Pro 12.9 is niet eens het nieuwste model van Apple. In september 2015 werd deze gepresenteerd. Het was de eerste tablet van Apple met deze grote beelddiagonaal. Waarom 12.9 inch? Omdat het schermoppervlak dan net zo groot is als een A4’tje. Enkele maanden later verscheen een kleinere uitvoering van deze tablet: de iPad Pro 9.7. En onlangs deed Apple een nieuwe tablet uit de doeken: kortweg de iPad, ook wel de iPad 5 genoemd.

Heb je interesse in de grote iPad Pro 12.9, dan bestel je deze normaal gesproken online of via de winkel. Als je de tablet via de Apple Store bestelt, loopt de wachttijd op tot wel drie weken. Hetzelfde geldt voor de webshop. Met andere woorden, als je hem nu bestelt krijg je hem pas half mei in huis.

Overal lange wachttijden

Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten moeten klanten rekening houden met lange wachttijden. AppleInsider meldt dat met name de uitvoering met 32 GB geheugen en 128 GB variant met LTE erg gewild zijn onder consumenten. Het geeft maar aan hoe ongelooflijk populair de iPad Pro 12.9 is. Kennelijk vinden ze het niet erg om minimaal 909 euro uit te geven aan een tablet. De duurste uitvoering (met 256 GB intern geheugen en met 4G-connectiviteit) gaat over de toonbank voor een duizelingwekkende 1.279 euro.

Hoe het mogelijk is dat de wachttijden zo enorm zijn opgelopen is onbekend. Kan Apple de productie niet bijbenen? Zijn sommige componenten moeilijk beschikbaar? Of kunnen we binnenkort een nieuwe uitvoering verwachten waardoor de voorraad niet opnieuw wordt aangevuld? We horen inmiddels al maanden geruchten over een iPad Pro 10.5. Het zijn allemaal plausibele verklaringen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Anton, probeer geheugen en opslagruimte eens te gebruiken. Geheugen van 32Gb is war anders dan 32Gb opslag ruimte voor apps en documenten enz. Misschien dat de Apple fanboys er niet om malen maar jet is essentieel wat anders. En sorry dat ik dit meldt maar in mijn vak (ICT/internet) werken veel niet Informatici. Blijkt nu ook weer. Zou wat zijn als ik politiek ging beschrijven en het verschil tussen staten genraal, tweede kamer en regering verkeerd zou gebruiken. ?

Reageer