Huawei onthult Huawei MediaPad T3 in twee varianten

1

Huawei heeft zojuist een nieuwe tablet aan haar assortiment toegevoegd: de Huawei MediaPad T3. Deze verschijnt in twee verschillende varianten: de een heeft een 7 inch groot scherm, de ander een 8 inch display. Dat is niet het enige verschil tussen beide tablets: ook onder de motorkap zien we de nodige verschillen.

Huawei heeft diverse tablets op haar naam staan. Denk bijvoorbeeld aan de Huawei MediaPad M2, Huawei MediaPad T2 en Huawei MediaPad T2 Pro. Vorig jaar presenteerde het bedrijf de Huawei MateBook op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Het gerucht gaat dat Huawei dit jaar meerdere varianten van deze hybride tablet gaat lanceren.

Of het daar ook daadwerkelijk van komt is uiteraard nog maar de vraag. Tot die tijd moeten we genoegen nemen met twee goedkopere Android-tablets: de Huawei MediaPad T3 7.0 en Huawei MediaPad T3 8.0. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties voor je op een rij gezet.

Specificaties Huawei MediaPad T3 7.0

De Huawei MediaPad T3 7.0 heeft zoals de naam al aangeeft een 7 inch groot IPS LCD-display met een reolutie van 1024 bij 600 pixels. Onder de motorkap vinden we een 1.3 GHz snelle quad-core processor: de MTK8127 van MediaTek. De opslagcapaciteit en hoeveelheid werkgeheugen zijn afhankelijk van welke uitvoering je neemt. Het instapmodel komt met 8 GB intern geheugen en 1 GB aan werkgeheugen. De duurdere uitvoering heeft twee keer zo veel geheugen en RAM, oftewel respectievelijk 16 GB en 2 GB.

Daarna heeft de MediaPad T3 7.0 features als een 2 megapixelcamera en 3100 mAh batterij. Hij draait op een verouderde versie van Google’s besturingssysteem: Android 6.0 Marshmallow. Al met al is hij 8,6 millimeter dik en weegt hij 250 gram. Hij verschijnt in de kleuren Space Gray en Moonlight Silver.

Huawei MediaPad T3 8.0

Specificaties Huawei MediaPad T3 8.0

De Huawei MediaPad T3 8.0 is niet alleen groter, maar ook krachtiger. Hij heeft een 8 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Hij wordt aangedreven door de Snapdragon 425, een 1.4 GHz krachtige quad-core processor die afkomstig is van Qualcomm. Deze wordt aangevuld met 16 GB geheugen en 2 GB RAM. Hij is tevens verkrijgbaar met 32 GB intern geheugen en 3 GB werkgeheugen.

De camera heeft een resolutie van 5 megapixels. Voorop vinden we een 2 megapixelcamera voor video conferencing. De accucapaciteit bedraagt 4800 mAh. De tablet komt met de nieuwste Android-versie en schil over het besturingssysteem: Android 7.0 Nougat en EMUI 5.1. 4G-connectiviteit is optioneel. Hij is net geen 8 millimeter dik en weegt 350 gram. Hij verschijnt in de kleuren Space Gray en Luxurious Gold.

Prijs en beschikbaarheid

Huawei heeft op dit moment alleen de specificaties van beide tablets op haar website opgesomd. Over de prijs en beschikbaarheid van de Huawei mediaPad T3 7.0 en Huawei MediaPad T3 8.0 is nog niets bekend. Of en wanneer ze naar ons land komen is eveneens een raadsel. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer