‘Lancering Surface Pro 5 uitgesteld’

0

De Surface Pro 5 wordt dit jaar gepresenteerd, maar eerder laat dan vroeg. De high-end Windows-tablet stond voor de eerste helft van het jaar gepland, maar hoogstwaarschijnlijk krijgen we hem pas in het derde of vierde kwartaal te zien.

Dat schrijft de welbekende Microsoft-kenner en –volger Mary Jo Foley op ZDNET.

Ieder jaar in het voorjaar houdt Microsoft een grootse persconferentie om haar nieuwste producten en diensten te presenteren. Zo ook dit jaar. Helaas is de spoeling behoorlijk dun. Volgens Foleys bronnen staat het evenement in het teken van slechts één product: de Windows Creators Update. Deze software-update brengt onder meer 3D Paint, Game Mode, Beam game streaming, Windows Mixed Reality Support, nieuwe ebook-functies in Microsoft Edge, nieuwe veiligheidstoepassingen en Cloud Edition. Daarmee worden gebruikers beperkt dat ze alleen applicaties uit de Windows Store kunnen downloaden.

Foleys bronnen zeggen dat we geen Surface Pro 5 of Surface Book 2 hoeven te verwachten. Ook een opvolger van Microsofts de eerste generatie Hololens kunnen we vergeten. Wanneer de Surface Pro 5 wel kunnen verwachten is de hamvraag. Zijn voorganger, de Surface Pro 4, werd in oktober 2015 uit de doeken gedaan. Mogelijk volgt Microsoft hetzelfde tijdpad. Dat zou betekenen dat we nog een half jaar op de Surface Pro 5 moeten wachten.

Specificaties Surface Pro 5

Geruchten over een Surface Pro 5 gaan ook al een tijdje de ronde. Volgens de laatste berichten zou deze een 12.3 inch 4K-display krijgen en aangedreven worden door een zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor. Ook zou Microsoft de Surface Pen aanpakken en de convertible voorzien van een krachtigere batterij en USB Type-C poort. Het gerucht gaat tot slot dat Microsoft dezelfde adviesprijzen zou hanteren als die we van de Surface Pro 4 kennen. Het basismodel zou dan voor 999 euro over de toonbank gaan en de duurste uitvoering voor 2.449 euro.

Volgens de laatste geruchten krijgt de convertible van Microsoft zeker 512GB aan intern geheugen. Ook zou het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf hem een grotere accu geven zodat de 2-in-1 nog langer meegaat op een batterijlading. De Surface Pen krijgt naar verluidt batterijen die je via de docking station kunt opladen. Naast USB 3.0 Type-C poorten krijgt de Surface Pro 5 vermoedelijk een Thunderbolt 3 aansluiting. Ook het PixelSense display krijgt een upgrade naar 4K-resolutie. Tot slot overweegt Microsoft om een vingerafdrukscanner aan haar convertible toe te voegen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer