Samsung lanceert commercials Galaxy Tab S3 en Galaxy Book

0

Samsung heeft twee commercials gelanceerd om haar laatste tablets te promoten: de Samsung Galaxy Tab S3 en Samsung Galaxy Book. Bekijk de filmpjes op TabletGuide.nl.

In de promotievideo van de Samsung Galaxy Tab S3 zie je dat de tablet gemaakt is van een glazen voor- en achterkant en aluminium frame. Zeer kort toont de Zuid-Koreaanse tabletmaker de kunsten van de S Pen, de stylus die je gratis en voor niets bij de tablet krijgt. De video laat zien dat deze drukgevoelig is. Ook legt de fabrikant veel nadruk op de aansluiting aan de onderkant. Hier kun je een toetsenbord op aansluiten door hem vast te klikken. Opmerkelijk genoeg zegt Samsung in de commercial niets over het Super AMOLED-scherm met High Dynamic Range (HDR).

Hieronder kun je de clip zelf bekijken.

Sinds vrijdagavond is ook de promovideo van de Samsung Galaxy Book te bewonderen op het YouTube-kanaal van Samsung Mobile. Beetje bij beetje zie je de losse onderdelen op zijn plaats vallen. Het heeft wel iets weg van een exploded view tekening die je bij doe-het-zelf-meubels aantreft. Ook de flinterdunne ventilator die de processor koelt zien we voorbijkomen. De reclame eindigt met de slogan ‘A new chapter for PC’. Het is duidelijk dat Samsung de strijd aangaat met Windows-laptops en notebooks.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een glazen achterkant en een 9.7 inch groot Super AMOLED-display. Dat betekent dat je een tablet krijgt die prachtige verzadigde kleuren, goede zwartwaarden en scherpe contrasten weergeeft. Bovendien is het scherm haarscherp door de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 820. Dit is een enigszins verouderde quad-core processor die kloksnelheden tot 2.2 GHz haalt. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Met een microSD-kaart creëer je in een handomdraai tot 256 GB aan extra geheugen.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft Samsung een camera bevestigd. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en komt met autofocus en LED-flitser. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is opgeschroefd van 5870 mAh tot 6000 mAh. Het is de eerste tablet van de Zuid-Koreanen die een USB Type-C aansluiting heeft, wat betekent dat opladen nog sneller gebeurt. Als je de Galaxy Tab S3 koopt krijg je er van Samsung gratis een S Pen bij cadeau. Hiermee kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. Tevens roep je er Air Command mee op, een venster waarmee je direct toegang krijgt tot een aantal specifieke penfuncties. Daarnaast komt hij met 4 speakers van AKG voor een ongekend mooi geluidje. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat met TouchWiz UI.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S3 verschijnt in twee uitvoeringen: WiFi-only en WiFi + LTE. De eerste variant heeft een adviesprijs van 679 euro. Voor 4G-functionaliteit betaal je bijna honderd euro meer, namelijk 769 euro. De tablet ligt vanaf 31 maart bij ons in de winkels.

Specificaties Samsung Galaxy Book

De Samsung Galaxy Book verschijnt in twee varianten. De compactste uitvoering heeft een 10.6 inch groot TFT-scherm met een resolutie van 1920 bij 1280 pixels. De andere heeft een 12 inch Super AMOLED-display en hogere schermresolutie, namelijk 2160 bij 1440 pixels. De eerste komt met zevende generatie Intel Core m3 processor die geklokt is op 2.6 GHz. De grootste variant wordt aangedreven door de zevende generatie Intel Core i5. Deze processor weet snelheden tot 3.1 GHz te bereiken. De hoeveelheid werkgeheugen bedraagt voor beide modellen 4 GB. De hoeveelheid opslagruimte is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. De 10.6 inch grote Galaxy Book krijgt 64 GB of 128 GB eMMC geheugen en is eventueel uitbreidbaar tot 256. De grotere variant krijgt 128 GB of 256 GB SSD. SSD-geheugen kan een stuk sneller gegevens lezen en schrijven dan eMMC. De laatste uitvoering gaat vergezeld met 8 GB RAM.

De kleine Samsung Galaxy Book moet genoegen nemen met een 5 megapixelcamera. Zijn grotere broer heeft daarnaast een 13 megapixelcamera met autofocus aan de achterzijde. Beide zijn voorzien van dual-band WiFi, Bluetooth 4.1 (LE) en GPS. De kleinste uitvoering beschikt over slechts één USB-C poort, de duurdere heeft er twee. Zoals gezegd levert Samsung beide convertibles met Microsofts besturingssysteem Windows 10. Het toetsenbord krijg je er gratis en voor niets bij. Dat geldt ook voor de S Pen.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Book wordt voorlopig niet in Nederland verkocht. De verkoopprijs evenmin bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer