Gerucht: Android 7.1.2 verschijnt op 3 april

0

Een nieuwe Android-versie is waarschijnlijk dichterbij dan je denkt. Dat zou blijken uit een bericht van Rogers, een grote Canadese provider. Het bedrijf meldt namelijk dat de Google Pixel binnenkort een software-update kan verwachten, inclusief het nieuwste Android beveiligingsniveau. De uitrol van deze update staat gepland voor maandag 3 april.

Dat ontdekte Android Central.

Android 7.0 Nougat is al enige tijd beschikbaar. Het is eind augustus als Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem uitrolt naar de Nexus-tablet en –telefoons. Vlak na de initiële uitrol lanceert de zoekmachinegigant een update in de vorm van Android 7.1.1. In de ruim zeven maanden tijd dat Android Nougat beschikbaar is, draait volgens de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard pas slechts 2,8% op de nieuwste Android-versie (7.0 of 7.1). Vooral bij tablets is het marktaandeel van het OS zeer bescheiden: Android Nougat is enkel beschikbaar voor de Google Pixel C, HTC Nexus 9 en NVIDIA Shield Tablet (K1). De Samsung Galaxy Tab S3, die eind maart wordt verwacht, is een van de eerste en weinige tablets die standaard met de nieuwe Android-versie wordt geleverd.

De meest recente versie is Android 7.1.1. Eind januari kondigde Google een bètaversie aan van Android 7.1.2 voor de Google Pixel- en Nexus-smartphones. Inmiddels zijn we anderhalve maand verder en hebben we eigenlijk niets meer vernomen van de testversie. Maar binnenkort komt daar verandering in. Rogers, de grootste telecomprovider van Canada, staat op het punt om een software-update uit te rollen voor de Google Pixel en Google Pixel XL. In een blog over het updateschema van Google’s besturingssysteem schrijft de provider dat de vlaggenschepen van het internetbedrijf op 3 april een update krijgen. De specifieke Android-versie waarnaar de vlaggenschepen worden geüpgraded noemt Rogers weliswaar niet, maar het is duidelijk dat het om Android 7.1.2 gaat.

Nieuw in Android 7.1.2

Als we de blog mogen geloven, brengt Android 7.1.2 geen spannende nieuwe functies. Wel stelt het gebruikers in staat om via het 4G-netwerk te bellen (VoLTE), een feature die mondjesmaat ook in Nederland wordt uitgerold naar specifieke Android- en iPhone-toestellen bij sommige providers. Daarnaast krijgen de Pixel en Pixel XL het nieuwste Android beveiligingsniveau. Het huidige niveau dateert van 5 maart 2017.

De uitrol van Android 7.1.2 staat gepland voor maandag 3 april. Dit is overigens alleen in Canada, en tevens alleen bij Rogers. In hoeverre wij op dezelfde datum de nieuwe Android-versie kunnen verwachten is niet duidelijk. Vaststaat dat het waarschijnlijk niet lang meer duurt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer