‘Vier nieuwe iPad Pro tablets in aantocht’

0

Niet één, niet twee, niet drie, maar vier nieuwe iPad Pro tablets zijn in aantocht. Apple komt binnenkort met een compleet nieuwe familie aan tablets.

Dat blijkt uit logbestanden van de Amerikaanse marktonderzoeker Fiksu, zo meldt TechCrunch.

Eerder vandaag schreven we dat Apple mogelijk geen persbijeenkomst houdt om de nieuwe iPad Pro tablets te onthullen. In plaats daarvan zou het Amerikaanse technologiebedrijf ze direct in de winkels leggen. De verkoop van de nieuwe tablets gaat naar verluidt in de loop van volgende week al van start. Andere bronnen houden het er op dat Apple wel degelijk nog uitnodigingen gaat versturen voor een perspresentatie in maart. Daar zouden we deze of volgende week meer van moeten horen, als deze geruchten tenminste kloppen.

‘Vier iPad Pro tablets in aantocht’

Over het aantal iPad Pro’s bestaat al geruime tijd onduidelijkheid. De ene anonieme bron uit de productieketen stelt dat Apple drie nieuwe iPad Pro tablets gaat onthullen, de ander houdt het op vier. Fiksu denkt eveneens vier. Daarvoor heeft de marktonderzoeker concrete aanwijzingen.

Fiksu heeft haar eigen tracking en analyse software development kit (SDK) ontworpen waarmee het de installatie van duizenden nieuwe applicaties nauwlettend monitort. Daarmee krijgt de marktonderzoeker onder meer te horen op welke tablets deze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt niet aan de hand van namen als ‘iPad Pro 12.9’ of ‘iPad Air 2’. In plaats daarvan krijgen de onderzoekers speciale productcodes.

Analisten zijn de afgelopen tijd vier verschillende productcodes tegengekomen die afkomstig zijn van onbekende iOS-tablets. Het gaat om de namen iPad 7.1, iPad 7.2, iPad 7.3 en iPad 7.4. Dit wil overigens niet zeggen dat Apple daadwerkelijk vier nieuwe tablets gaat lanceren, maar simpelweg dat het vier verschillende iPads test. Tegelijkertijd kan het onderzoeksbureau niet hardmaken dat het allemaal iPad Pro-modellen zijn. Wat ze dankzij locatiegegevens wel zeker weten is dat de tablets in en rond de San Francisco Bay Area worden getest, waar Cupertino onder valt. Daarnaast draaien de apparaten op iOS 10.3 en iOS 11, allemaal versies van Apple’s besturingssysteem die nog niet officieel in omloop zijn.

iPad Pro 10.5

Al maanden horen we dat Apple dit jaar niet één, maar drie of vier uitvoeringen van de iPad Pro gaat lanceren. De 12.9 inch en 9.7 inch grote tablet krijgen een opknapbeurt onder de motorkap. De laatste gaat mogelijk de iPad Air 2 vervangen. Dit model is inmiddels bijna drie jaar oud. Tussen beide tablets in verschijnt mogelijk een nieuwe maat: 10.5 inch. Volgens de geruchten is deze net zo groot als de 9.7 inch grote uitvoering, maar zijn de randen rondom het scherm nog kleiner. Zodoende is Apple er in geslaagd om een groter scherm te brengen zonder dat de omvang toeneemt. Tot slot Apple de iPad Mini een upgrade willen geven. Of dit gebeurt in de vorm van een iPad Mini 5 of iPad Mini Pro is onduidelijk.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer