Apple slaat evenement over, onthult nieuwe iPad Pro volgende week

0

Een nieuwe week en nieuwe geruchten over de aanstaande iPad Pro duiken weer op. Volgens de laatste berichten kunnen we volgende week drie of vier nieuwe iPad Pro-modellen verwachten. In tegenstelling tot wat we al enkele weken horen, zou Apple geen groots evenement voor ons in petto hebben.

Dat schrijft de Amerikaanse techsite MacRumors. De redactie zegt betrouwbare marktanalist van de productieketen te hebben gesproken over de plannen van Apple.

Stille onthulling, geen evenement

Wekenlang horen we dat Apple een aantal nieuwe iPad Pro’s gaat onthullen op een persbijeenkomst. Over het tijdstip van deze evenement is veel te doen geweest. Volgens de een kunnen we deze of volgende week een uitnodiging voor de presentatie op onze deurmat verwachten, de ander houdt het op begin april. De datum verschilt weliswaar, maar één ding hebben de verhalen met elkaar gemeen: ze gaan er van uit dat Apple de nieuwe iPad Pro’s aankondigt via een persbijeenkomst.

Volgens MacRumors klopt er helemaal niets van het bericht. Volgens de techsite lanceert Apple de nieuwe iPad Pro’s in alle stilte. Een anonieme, maar welingelichte analist vertelt dat hij het nieuws op zijn beurt weer van andere anonieme bronnen heeft vernomen. Door dit een-tweetje weten we dat Apple niet van plan is om de pers uit te nodigen om de nieuwe iPad Pro tablets aan te kondigen. In plaats daarvan verschijnen ze volgens hem vanzelf in de schappen.

De iPad Pro’s liggen volgens de aangehaalde bron hoogstwaarschijnlijk vanaf volgende week al in de schappen. Of dat wereldwijd is of eerst in geselecteerde regio’s is onbekend.

iPad Pro tablets

Welke of hoeveel tablets we volgende week kunnen verwachten is niet bekend. Het gerucht gaat dat Apple naast de iPad Pro 12.9 en 9.7 met een nieuwe formfactor komt: 10.5. Ook zou het Amerikaanse technologiebedrijf plannen hebben om de iPad Mini nieuw leven in te blazen. Of dit gebeurt in de vorm van een iPad Mini 5 of iPad Pro Mini is niet duidelijk.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer