’10.5 inch iPad Pro krijgt hogere resolutie, maar dezelfde pixeldichtheid’

1

De iPad Pro (10.5) is een tussenmaat tussen de huidige iPad Pro (9.7) en iPad Pro (12.9). Volgens de laatste berichten krijgt de nieuwe tablet een hogere schermresolutie dan zijn kleinere evenknie. Ondanks de hogere resolutie blijft de pixeldichtheid wel gelijk op 264 ppi.

Dat zegt Rhoda Alexander, hoofd van de tablet- en smartphoneafdeling IHS Markit, in een interview met Forbes.

We horen al geruime tijd dat Apple komend jaar niet één, maar drie of vier uitvoeringen van de iPad Pro op de markt wil brengen. De maten die we al kennen, namelijk 9.7 inch en 12.9 inch, blijven overeind. Daarnaast zou het Amerikaanse technologiebedrijf ook van Mini-serie een iPad Pro-variant willen uitbrengen. Tot slot zou er ook nog een nieuwe maat geïntroduceerd worden: 10.5 inch. Wanneer we te zien krijgen is al regelmatig onderwerp van discussie geweest. Zo hebben we de afgelopen maanden al meer dan eens ‘tweede helft 2017’ gehoord. Anderen zeggen daarentegen dat we ze in maart al te zien krijgen. De eerste exemplaren zouden dan in mei al in de winkels liggen.

Hogere resolutie, zelfde pixeldichtheid

Over de specificaties is nog maar weinig gezegd. We gaan er dan ook van uit dat ze grotendeels identiek zijn aan hun voorgangers, zij het met marginaal krachtigere specificaties. Voor het eerst treffen we iemand die zich uitlaat over de schermresolutie. Rhoda Alexander van marktonderzoeker IHS Markit, die er om bekend staat goede connecties te hebben in de productieketen, vertelt tegenover Forbes dat de iPad Pro (10.5) dezelfde afmetingen heeft als zijn kleinere tegenhanger Het grote verschil is dat de nieuwe variant dunnere bezels heeft. Zodoende kan Apple een tablet met groter scherm presenteren zonder dat hij in omvang groter wordt.

Volgens Alexander krijgt de nog te verschijnen tablet een schermresolutie van 2224 bij 1668 pixels. Zijn kleinere tegenhanger moet genoegen nemen met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Een hogere resolutie gaat vaak gepaard met een hogere pixeldichtheid, maar dat is nu niet het geval. Dat komt door het grotere scherm. Al met al blijft de pixeldichtheid van de grotere iPad Pro gelijk aan die van de iPad Pro (9.7), namelijk 264 ppi.

Wel meent de marktonderzoekster dat de aspect ratio of beeldverhouding verandert met de komst van de iPad Pro (10.5). Deze verandert volgens haar van 4:3 naar 3:2.

Prijs

Over de adviesprijs van de nieuwe tablet durft Alexander niets met zekerheid te zeggen. Ze vermoedt dat de iPad Pro (10.5) begint bij een vraagprijs van 599 dollar, omgerekend zo’n 565 euro. Ze lijkt zich hierin te vergissen als je het ons vraagt. De iPad Pro (9.7) begint momenteel bij een prijs van 689 euro, en de grotere variant bij 909 euro. Ze rechtvaardigt haar keuze door te stellen dat Apple de prijzen van de andere iPads waarschijnlijk omlaag gooit door de 10.5 inch variant.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer