Alcatel presenteert 12 inch grote Windows-tablet Alcatel Plus 12

0

Naast drie smartphones heeft Alcatel vandaag ook nog een nieuwe Windows-tablet gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC): de Alcatel Plus 12. De convertible verschijnt in juni in ons land.

Vorig jaar onthulde het Frans-Chinese technologiebedrijf de Alcatel Plus 10. Hoogste tijd dus om een opvolger te benoemen. En waar beter dan de beursvloer in Barcelona, waar zijn voorganger ook het levenslicht zag?

Specificaties Alcatel Plus 12

De Alcatel Plus 12 heeft een 11.6 inch groot scherm met Full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Onder de motorkap vinden we een 1.0 GHz Intel Celeron N3350 dual-core processor, een die je wellicht beter kent onder de naam Apollo Lake. Niet bepaald een processor waarvan we meteen versteld van achteroverslaan. Dat geldt ook voor het werkgeheugen: deze bedraagt 4 GB, maar wel van de langzamere LPDDR2-variant. Standaard krijg je 32 GB eMMC geheugen en kun je eventueel met microSD-kaart verder uitbouwen.

Voorop schuilt een 5 megapixelcamera zodat je met iedereen videogesprekken kunt voeren. Naast WiFi beschikt de Alcatel Plus 12 tevens over Bluetooth 4.2 (LE), microHDMI, USB-A, USB-C, 3.5mm audio jack en 4G/LTE-module. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een muis kunt aansluiten op de tablet, of een USB-stick om data over te zetten. Ook komt hij met dual speakers.

Naast het toetsenbord krijg je er ook een stylus bij cadeau: de N-Trig Pen. De accu heeft een vermogen van 6900 mAh en als je het toetsenbord er op aansluit krijg je nog eens 2580 mAh aan energie. De tablet zelf is slechts 7,9 millimeter dik. Het toetsenbord heeft een dikte van 6,9 millimeter. Het totale gewicht komt uit op 990 gram. Tot slot draait de convertible op Microsofts besturingssysteem Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel Plus 12 ligt vanaf juni in ons land in de schappen. Een adviesprijs noemt de fabrikant weliswaar niet in haar persbericht, maar het gerucht gaat dat hij 499 euro gaat kosten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer