Handleiding Samsung Galaxy Tab S3 duikt op

0

De handleiding van de Samsung Galaxy Tab S3 is opgedoken. Daarin worden niet alleen de geruchten over de vermeende specificaties bevestigd, maar tevens dat de tablet inderdaad met S Pen geleverd wordt. Tevens zien we de eerste foto’s van de user interface.

Onlangs zagen een foto voorbijkomen waarop de Samsung Galaxy Tab S3 van de voorkant is te zien. Deze was afkomstig van Roland Quandt, een vermaarde beroepslekker als het gaat om tablet- en smartphonenieuwtjes. Daarop was duidelijk te zien dat de nog te verschijnen Android-tablet met een S Pen wordt geleverd.

S Pen

Enkele dagen geleden zagen we iets beters voorbijkomen: de handleiding van de Samsung Galaxy Tab S3. Deze is via SamMobile opgedoken. Enkele pagina’s uit de handleiding zijn op hun website te vinden. Daarin worden diverse zaken bevestigd waar al geruime tijd over gespeculeerd wordt. Om maar met de S Pen te beginnen: het klopt dat de tablet inderdaad met stylus wordt geleverd. Deze heeft dezelfde vormgeving als zijn voorganger, inclusief het tangetje (tweezers genoemd) om de penpunt los te maken.

Bovenop vinden we een fysieke knop die je kunt indrukken. Waarvoor deze dienst wordt niet onmiddellijk duidelijk uit de gelekte pagina. Waarschijnlijk is het een Vorige-knop, maar voor hetzelfde geld kun je hem programmeren zodat hij bijvoorbeeld als gum kan dienen. Aan de achterkant is nu een clip bevestigd zodat je de S Pen ergens achter kan steken, zoals een schrift of de binnenkant van een jaszak. Zo kun je hem altijd en overal mee naar toe nemen, want in de behuizing is geen ruimte voor de stylus.

Interface

Tevens zien we enkele foto’s van de user interface. Het bekende menu-icoontje is aanwezig. Nieuw zijn de screen indicators: hiermee zie je aan de hand van een drietal icoontjes waar je bent, bijvoorbeeld op het hoofdscherm, maar ook een losse pagina of het instellingenmenu. Net als voorheen zijn een aantal apps door Samsung in een balk onder in het scherm geplaatst, waaronder je contactpersonen en de internetbrowser.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 krijgt een groot aantal fysieke knoppen. Zo is er een Home-knop, volumeknoppen en een aan-en-uitknop. De speakers bevinden zich aan de onderkant, net als de aansluiting voor de koptelefoon. Opladen doe je voortaan met een USB-C aansluiting in plaats van microUSB-poort. Links en rechts van de thuisknop, die tevens als vingerafdrukscanner dient, zijn nog twee capacitieve functieknoppen: Vorige en de Recent App Switcher. Tevens is er ruimte voor een simkaart, wat bevestigt dat hij ook met 4G-internet overweg kan.

Zowel aan de voor- als de achterkant vinden we een camera. Over de resolutie laat de handleiding zich niet uit, maar we hebben verhalen gehoord over een 12 en 4.7 megapixelcamera. De achterste camera heeft bovendien een LED-flitser. Tot slot zien we aan één van de zijkanen een aansluiting voor een keyboard dock. Het is duidelijk dat Samsung inzet op een veelzijdige tablet, eentje die je naast ontspanning ook kunt gebruiken voor je werk.

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft naar verluidt een 9.7 inch Super AMOLED-display met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en een 4:3 beeldverhouding. Onder de motorkap schuilt volgens het geruchtencircuit een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, 4 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen om apps, foto’s, video’s en andere zaken op te slaan. We mogen er van uitgaan dat de tablet op Android 7.0 Nougat draait.

De adviesprijs van de Galaxy Tab S3 zou om-en-nabij de 545 euro bedragen.

Samsung Galaxy Tab S3 handleiding

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem Android 5
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 169 x 237.3 x 5.6 mm
 • Processor Samsung Samsung Exynos 7420 (octa-core)
 • Gewicht 389 gram
 • Opslagruimte 32 / 64
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 8.0 inch
 • Besturingssysteem AndroidAndroid 5
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 134.8 x 198.6 x 5.6 mm
 • Processor Samsung Exynos 7420 (octa-core)
 • Gewicht 265 gram
 • Opslagruimte 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer