Kodak werkt samen met Archos aan tablet

0

We kennen Kodak als een fotografiebedrijf, maar tegenwoordig produceert de onderneming ook smartphones. Kodak is nu ook van plan om Android-tablets op de markt te brengen. Daarvoor slaat het de handen ineen met de Franse elektronicafabrikant Archos.

Dat schrijft het Amerikaanse bedrijf in een persbericht.

Kodak is bekend geworden met zijn camera’s. Jarenlang heeft dat het bedrijf veel geld opgeleverd, maar doordat het te laat insprong op digitale fotografie ging het snel bergafwaarts. In 2013 vroeg Kodak uitstel van betaling aan en verkocht het een groot deel van zijn patenten. Dat leverde een slordige 525 miljoen dollar op. Een faillissement was hierdoor afgewend.

Het Kodak dat uit de as herrees sloeg een andere koers in. Zo wilde het bedrijf naast fototoestellen ook smartphones op de markt brengen. Eind 2014 verscheen de eerste telefoon: de IM5. Vanuit commercieel punt bekeken was het toestel een grote flop, onder meer doordat hij maar beperkt verkrijgbaar was. Eind vorig jaar lanceerde het bedrijf samen met de Britse smartphonemaker Bullitt Group de Kodak Ektra.

Zomer 2017

Kodak wil haar grenzen opnieuw verleggen. In een persbericht schrijft het bedrijf dat het aan een tablet werkt. Daarvoor werkt het bedrijf nauw samen met Archos. Het Franse Archos staat bekend om de vele budgettelefoons en goedkope Android-tablets. Het bedrijf neemt een licentie af van Kodak om onder die naam (vermoedelijk) diverse Android-tablets te lanceren.

Het persbericht geeft weinig details over de specificaties van de tablet. Zo krijgt hij een 8 megapixelcamera aan de achterkant en beschikt hij over 3G-connectiviteit om deze mooie momenten met iedereen te delen. Als we dit in ons achterhoofd houden en naar het portfolio van Archos kijken, kunnen we waarschijnlijk een goedkope, low-end Android-tablets tegemoet zien.

De eerste Kodak-tablets worden deze zomer in de Europese schappen verwacht. Het prijskaartje laat zich raden, maar zal waarschijnlijk behoorlijk scherp zijn.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer