Specificaties Samsung Galaxy TabPRO S2 duiken op

0

Op de website van de Federal Communications Commission (FCC) is een keuringsrapport verschenen van een nieuwe Windows 10 tablet van Samsung. Vermoedelijk gaat het om de Samsung Galaxy TabPRO S2. Zodoende zien we de eerste specificaties van deze high-end Windows-tablet voorbijkomen.

Samsung kennen we allemaal van de vele Android-tablets die de fabrikant op haar naam heeft staan. Maar wist je dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf ook een aantal Windows-tablets op de markt heeft gebracht in het verleden. De Samsung Galaxy ATIV Tab 10.1 is inmiddels al weer vijf jaar oud. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf de Samsung Galaxy TabPRO S, een Windows-convertible. Door een tablet met Microsofts besturingssysteem te combineren met een toetsenbord, moest dit de productiviteit ten goede komen. Voor TabletGuide onderwierp ik de convertible aan een grondige review.

De laatstgenoemde tablet krijgt hoogstwaarschijnlijk een opvolger. De eerste aanwijzing hiervoor zagen we enkele weken geleden al voorbijkomen, toen de SM-W727V zijn certificering ontving van de WiFi Alliance. Ditmaal duikt de tablet op in de database van de FCC. Zodoende zijn de eerste echte specificaties bekend.

Specificaties Samsung Galaxy TabPRO S2

Volgens documenten van de Amerikaanse keuringsinstanties krijgt de Samsung Galaxy TabPRO S2 een 12.4 inch AMOLED-scherm met een nog onbekende resolutie. Ik ga er van uit dat deze minimaal 2160 bij 1440 pixels is, net als zijn voorganger. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Intel Core i5-7200U Kaby Lake processor met een topsnelheid van 3.1 GHz. Dat is een stuk krachtigere processor dan zijn voorganger: die had een Intel Core M6Y30 met een kloksnelheid van 2.2 GHz. Verder heeft de Galaxy TabPRO S2 naar verluidt een Intel HD Graphics 620 GPU, 4 GB werkgeheugen en 128 GB SSD aan boord.

Opvallend genoeg is de accucapaciteit naar beneden bijgesteld. De eerste generatie had nog een 5200 mAh batterij, de Galaxy TabPRO S2 komt volgens de FCC met een 5070 mAh batterij. Wellicht dat de chipset en gebruikte technieken energiezuiniger zijn dan de eerste lichting. Tot slot verschijnen er mogelijk vier verschillende uitvoeringen van de Galaxy TabPRO S2: met Windows 10 Home en Windows 10 Pro, en met en zonder 4G-connectiviteit.

Prijs en beschikbaarheid

Het prijskaartje van de nog te verschijnen Samsung Galaxy TabPRO S2 is uiteraard nog onbekend. Zijn voorganger kostte 999 euro bij introductie. Zijn opvolger krijgt vermoedelijk ongeveer hetzelfde prijskaartje. Wanneer hij in de winkels ligt is eveneens een raadsel. Het gerucht gaat dat Samsung deze tablet mogelijk demonstreert op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Tegelijkertijd moeten we dit nieuws met een korreltje zout nemen: zo hebben we ook geruchten gehoord over de Samsung Galaxy Tab S3 en een smartphone met opvouwbaar scherm.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer