Aandeel Android Nougat stijgt naar 1,2%

0

Google heeft deze week haar nieuwste distributiecijfers gepresenteerd. Volgens de laatste berekeningen draait 1,2% van alle Android-tablets en –telefoons op Android Nougat, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Heb jij enig idee wat de populairste Android-versie is? Lees snel verder om erachter te komen.

De nieuwste distributiecijfers zijn op het Android Developer Dashboard gepubliceerd.

Android Nougat

Het is eind augustus als Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem uitrolt: Android 7.0 Nougat. Een dikke maand later is de eerste grote update al beschikbaar: Android 7.1. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het besturingssysteem voor steeds meer Android-tablets en –smartphones uitgerold. In november zien we Android Nougat voor het eerst voorbijkomen in de statistieken van Google. Het OS is dan op 0,3% van alle apparaten te vinden. Een maand later, begin december, stijgt het aandeel naar 0,4%.

In januari draaide 0,7% van alle Android-apparaten die de Google Play Store bezochten op de nieuwste Android-versie. Voor het eerst maakte Google een onderscheid tussen Android 7.0 en Android 7.1. Dit onderscheid zien we ook deze maand weer terugkomen. Volgens de laatste cijfers vinden we versie 7.0 op 0,9% van alle Android-apparaten. Android 7.1 is daarentegen pas op 0,3% van alle toestellen geïnstalleerd. Deze versie is enkel op de Google Pixel, Pixel XL en Nexus-telefoons en –tablets te vinden. Het is dan ook niet vreemd dat het aandeel van deze iteratie nog zo klein is. In totaal komt het aandeel van Android Nougat begin februari dus uit op 1,2%.

Android Developer Dashboard (februari 2017)

Overige Android-versies

De populairste Android-versie is het ruim twee-en-een-half jaar oude Android Lollipop (5.0 en 5.1). Ongeveer één op de drie Android-apparaten (32,9%) draait hier op. Lollipop wordt op de voet gevolgd door Android 6.0 Marshmallow. Drie op de tien Android-tablets en -telefoons (30,7%) draait op Marshmallow. Android 4.4 (KitKat) en Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3) komen niet verder dan 21,9% en 11,3%.

Na Nougat vormen Android Ice Cream Sandwich (4.0) en Gingerbread (2.3) de hekkensluiters met een marktaandeel van achtereenvolgens 1,1% en 1%. Android 2.2 (Froyo) is na ruim 6,5 jaar eindelijk uit de statistieken verdwenen. Versie die een kleiner aandeel dan 0,1% hebben, worden niet in de distributiecijfers meegenomen. Daarnaast ondersteunt de Google Play Store deze antieke Android-versie al een tijdje niet meer.

iOS 10

iOS 10 is de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. Volgens de laatste telling draait driekwart van alle iDevices (76%) op iOS 10. Zijn voorganger, iOS 9, is nog maar op één op de vijf apparaten te vinden (18%). De resterende 6% is van een oudere versie van het besturingssysteem voorzien.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer