NVIDIA rolt Android 7.0 Nougat uit voor Shield Tablet (K1)

1

Donderdagavond Nederlandse tijd is NVIDIA begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de NVIDIA Shield Tablet en Shield Tablet K1. De update brengt tal van nieuwe features en verbetert de algehele stabiliteit van de tablet en het besturingssysteem.

Het aantal tablets dat op Android 7.0 Nougat draait is ruim een half jaar na de officiële lancering nog altijd maar schaars. De Google Pixel C en HTC Nexus 9 kregen een tijdje geleden al de nieuwste Android-versie. Afgelopen maand vroegen gebruikers of en wanneer de NVIDIA Shield Tablet (K1) deze update zou ontvangen. Daarop antwoordde de fabrikant dat de update ‘binnen enkele weken’ uitgerold zou worden.

Nieuw in Android 7.0 Nougat voor de Shield Tablet (K1)

NVIDIA loste donderdagavond haar belofte in. Toen begon het bedrijf met de wereldwijde uitrol van Android 7.0 Nougat. Als we de releasenotes erbij pakken, zien we dat NVIDIA tal van nieuwe features en verbeteringen heeft toegevoegd.

Zo heeft de fabrikant Quick Switch toegevoegd. Door twee keer snel achter elkaar op de Recent App Switcher te drukken, schakel je tussen de apps die je het laatst hebt geopend. Met Split-screen kun je voortaan twee apps naast elkaar draaien op het scherm. Ook het notificatiecentrum is flink op de schop gegaan. Berichten worden voortaan gebundeld weergegeven en je kunt rechtstreeks reageren op binnengekomen boodschappen zonder eerst de corresponderende app te openen. Verder heeft NVIDIA onder meer de ondersteuning voor de Shield Controller (2017) verbeterd, het Shield Rewards Program toegevoegd, Doze verbeterd, nieuwe emoji toegevoegd en de algehele stabiliteit vergroot.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet (K1)

De NVIDIA Shield Tablet (K1) heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de kap vinden we een 2.2GHz Tegra K1 quadcore-processor en Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2GB, het intern geheugen is 16GB of 32GB. Deze is eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden tot 128GB.

Zowel aan de voor- als achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. In februari vorig jaar rolde NVIDIA Android 6.0 Marshmallow uit voor de Shield Tablet.

Lees ook onze:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer