Uitrol Android Nougat voor Sony Xperia Z4 Tablet hervat

0

Wil jij ook aan de slag met Android 7.0 Nougat op je Sony Xperia Z4 Tablet? Dan hoef je niet lang meer te wachten. Sony heeft de uitrol van de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem naar haar high-end tablet hervat.

Eind vorig jaar maakte Sony bekend welke tablets en smartphones een update naar Android 7.0 Nougat tegemoet konden zien. Eén van de gelukkigen was de Sony Xperia Z4 Tablet. Een precieze releasedatum kon het Japanse elektronicaconcern niet noemen. In januari kondigde het bedrijf aan dat Android Nougat onderweg was.

Maar enkele dagen nadat de uitrol van start was gegaan, kwam Sony met een vervelende mededeling. Wegens technische problemen zag het bedrijf zich genoodzaakt om de uitrol tijdelijk te staken. Gebruikers klaagden dat ze geen muziek konden afspelen met applicaties van derden en dat ze de data op hun microSD-kaart niet langer konden lezen. Daarop vertelde Sony dat het eerst deze problemen wilde oplossen alvorens de uitrol te hervatten.

Het ziet er naar uit dat Sony een oplossing heeft gevonden. Diverse gebruikers melden tegenover Xperiablog.net dat ze de update inmiddels hebben binnengekregen. Tot nu toe hebben we geen meldingen gezien over een Nederlandse release. Feit dat anderen hem inmiddels hebben gekregen betekent dat het nooit lang meer kan duren voordat wij aan de beurt zijn.

Als het goed is krijg je vanzelf een melding als Android 7.0 Nougat voor je klaarstaat. Zo niet, ga dan naar Instellingen > Over tablet > Software-update. Zodra de update beschikbaar is staat hij hier voor je klaar.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en pixeldichtheid van 300 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 octacore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de opslagcapaciteit 32GB. Het interne geheugen is met microSD-kaart uit te breiden tot 128GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij, 4G is optioneel.

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Daarnaast heeft de tablet een roestvrijstalen metalen frame en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Ten slotte krijg je standaard een BKB50 Bluetooth toetsenbord bij de tablet. In maart ontving de tablet een update naar Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Lees hier onze Sony Xperia Z4 Tablet review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer