Reusachtige 18.4 inch grote Nokia-tablet duikt op

0

Het aantal tablets  met een 12 inch scherm of groter is vooralsnog klein. Binnenkort mogen we wellicht een nieuwe tablet aan dit gezelschap toevoegen. In de database van GFXbench is namelijk een Nokia-tablet opgedoken die maar liefst 18.4 inch groot is.

Dat schrijft GizChina, die als eerste op de tablet stuitte.

Nokia is druk bezig om een comeback te maken. Afgelopen jaar hebben de Finnen afspraken gemaakt met HMD Global, een bedrijf dat geleid wordt door oud-medewerkers van Nokia. Deze startup mag de komende tien jaar exclusief smartphones op de markt brengen onder de vlag van Nokia. De eerste producten we reeds hebben gezien zijn de Nokia 150 en Nokia 6. Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona kondigt de Finse smartphonemaker nog meer Android-toestellen aan, zo maakte het onlangs bekend.

Dat gaat over smartphones, hoe zit het met tablets? De afspraken met HMD Global hebben naar mijn weten alleen betrekking op smartphones en feature phones. Er is echter een aanwijzing opgedoken dat Nokia ook plannen heeft om later dit jaar een tablet te lanceren. En niet zomaar een tablet: het belooft een kolossale tablet met omvangrijk scherm te worden. In de database van GFXbench is namelijk een 18.4 inch Android-tablet van Nokia opgedoken.

Specificaties

Afgezien van een grote beelddiagonaal heeft het scherm een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, ook wel Quad HD of QHD genoemd. Onder de motorkap vinden we een 2.2 GHz krachtige processor van Qualcomm. Het gerucht gaat dat dit de Snapdragon 835 is, de nieuwste chipset van de Amerikaanse chipfabrikant die eind vorig jaar werd gepresenteerd. Deze gaat vergezeld met een onbekende Adreno GPU, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit. Dat is meer dan genoeg opslagruimte voor al je apps en games.

Zowel aan de voor- als de achterkant zou Nokia een 12 megapixelcamera plaatsen. Dat klinkt wel erg veel van het goede: voor Skype-gesprekken heb je immers geen 12 megapixelcamera nodig. Filmen in 4K behoort eveneens tot de mogelijkheden. Verder is de tablet naar verluidt uitgerust met WiFi, Bluetooth, NFC, GPS en 4G/LTE.

Wanneer deze tablet zou moeten verschijnen is een raadsel. Wie weet dat de Finnen ons tijdens het MWC meer duidelijkheid verschaffen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer