Gerucht: nieuwe iPad Pro is tussen de 10 en 10.5 inch groot

0

Opnieuw horen we dat Apple komend jaar niet één, niet twee, maar drie iPad Pro modellen op de markt wil brengen. Naast de welbekende formaten van 9.7 inch en 12.9 inch zou de nieuwe tablet een schermformaat tussen de 10 en 10.5 inch krijgen.

Dat schrijft de vermaarde Apple-kenner en marktanalist Ming-Chi Kuo in een notitie aan investeerders, zo meldt MacRumors.

De iPad Pro kun je op dit moment in twee verschillende formaten kopen: 12.9 inch en 9.7 inch. Daar komt nog een derde formaat bij, zo hebben we het afgelopen jaar meer dan eens gehoord. Eerder hoorden we geruchten over een display met een beelddiagonaal van 10.5 inch. Het was niemand minder dan Kuo die dit bericht de wereld in hielp. Dat was vorig jaar augustus.

De analist lijkt nu enigszins op zijn eerdere uitspraak terug te komen. In een recent bericht aan investeerders zegt hij dat de nieuwe iPad Pro een schermgrootte heeft dat tussen de 10 en 10.5 inch ligt. Waarom Kuo nu minder zeker van zijn zaak lijkt is niet duidelijk. Mogelijk heeft één van zijn contacten zich vergist, of heeft hij nieuwe informatie ontvangen. Een andere mogelijkheid is dat Apple experimenteert met meerdere prototypes die ieder een ander schermformaat hebben. Op dit moment kunnen we daar niks zinnigs over zeggen. Zo hoorden we eerder ook geruchten over een 10.1 en 10.9 inch grote iPad Pro.

Kuo herhaalt zijn standpunt dat de nieuwe iPad Pro’s een ‘narrow bezel design’ krijgen. Dat betekent dat het display rondom zeer dunne randen. Dat betekent dat je op hetzelfde oppervlakte meer tablet krijgt.

Tot slot meent Kuo dat Apple de ergste jaren achter zich heeft liggen en de tabletverkoop komend jaar nog maar licht afneemt.

iPad Pro Mini?

Afgelopen jaar hoorden we tevens verhalen naar buiten komen over een ander form factor. Begin oktober schreef de Japanse blog Macotakara dat Apple werkt aan een iPad Pro Mini. Deze heeft dezelfde beelddiagonaal als de andere iPads in de Mini-reeks, oftewel 7.9 inch. Sindsdien is het stil gebleven rondom dit bericht. Persoonlijk denk ik dat het verhaal onjuist is. De iPad Mini is namelijk niet zo succesvol als de reguliere iPads. Het ligt dan ook meer in de lijn der verwachting dat Apple komend jaar eerder een groter in plaats van kleinere high-end tablet uit de doeken doet.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer