Nieuwe geruchten Surface Pro 5 duiken op

0

De Surface Pro 5 duikt weer eens op in het geruchtencircuit. Volgens de laatste berichten krijgt de tablet verschillende hard- en software-upgrades ten opzichte van zijn voorganger. Volgens The Bitbag krijgt de convertible meer rekenkracht en meer opslagcapaciteit.

De Surface Pro 4 is al weer een tijdje in omloop. De Windows-convertible ligt sinds vorig jaar november bij ons in de schappen. In die tijd heeft Microsoft nog geen aanstalten gemaakt om op korte termijn een opvolger te presenteren. Wel heeft het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf een nieuwe uitvoering naar ons land gebracht: de Surface Pro 4 met 1TB aan Solid State Drive (SSD). Feitelijk is het één en dezelfde tablet, maar dan met extra geheugen. En natuurlijk een ander prijskaartje: deze gaat over de toonbank voor 2.970 euro. Het instapmodel (Intel Core i3, 4GB RAM en 128GB SSD) kost nog altijd 999 euro.

Over de Surface Pro 5

Geruchten over een Surface Pro 5 gaan ook al een tijdje de ronde. Volgens de laatste stand van zaken zou deze een 12.3 inch 4K-display krijgen en aangedreven worden door een zevende generatie Intel Core Kaby Lake processor. Ook zou Microsoft de Surface Pen aanpakken en de convertible voorzien van een krachtigere batterij en USB Type-C poort. Het gerucht gaat tot slot dat Microsoft dezelfde adviesprijzen zou hanteren als die we van de Surface Pro 4 kennen. Het basismodel zou dan voor 999 euro over de toonbank gaan en de duurste uitvoering voor 2.449 euro.

The Bitbag zegt van anonieme bronnen te hebben begrepen dat de geruchten omtrent de Surface Pro 5 correct zijn. De techsite schrijft dat de nog te verschijnen convertible van Microsoft zeker 512GB aan intern geheugen krijgt. Ook zou de accucapaciteit worden aangepakt door het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf zodat de 2-in-1 nog langer meegaat op een batterijlading.

Tevens suggereert The Bitbag dat de Surface Pen wordt aangepakt. Zo worden de batterijen die je nu om de haverklap moet opladen vervangen door een batterij die je draadloos kunt opladen via de docking station. Naast USB 3.0 Type-C poorten krijgt de Surface Pro 5 naar verluidt ook een Thunderbolt 3 aansluiting. Ook het PixelSense display krijgt een upgrade naar 4K-resolutie. Tot slot overweegt Microsoft om een vingerafdrukscanner aan haar convertible toe te voegen.

De Surface Pro 5 wordt aan het eind van de eerste helft of begin tweede helft 2017 verwacht. Rond diezelfde tijd zou Microsoft de Windows 10 Redstone 3 update uitrollen.

 

Kun jij niet wachten totdat de Surface Pro 5 daadwerkelijk verschijnt?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer