iOS 10 op 63% alle iPads en iPhones geïnstalleerd

0

iOS 10, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem, is volgens de laatste telling op bijna twee derde van alle iPads en iPhones te vinden. Daarmee verloopt de adoptie iets langzamer dan bij zijn voorganger.

Dat blijkt uit de laatste officiële cijfers van Apple.

iOS 10 is sinds half september verkrijgbaar. In twee-en-een-halve maand tijd heeft Apple bijna twee derde van alle gebruikers weten te overtuigen om de laatste versie van haar besturingssysteem te installeren. Een knappe prestatie, vooral als je nagaat dat iOS 10 maar liefst 2GB groot is. Eind oktober stond de teller nog op 60%.

iOS 9, de voorganger van iOS 10, is nog op drie van de tien iPads en iPhones te vinden. iOS 8 en oudere versies vormen beduidend een kleine minderheid: slechts 8% van alle iDevices draait op een twee jaar oude of nog oudere versie van Apples besturingssysteem. De reden waarom deze oudere versie op ongeveer één op de twaalf apparaten is te vinden, komt omdat ze niet compatibel zijn met nieuwe iOS-versies. Dat betekent dat deze mensen met een iPad 3 of iPhone 4 of ouder rondlopen.

Het adoptiepercentage van iOS 10 ligt lager dan bij diens voorganger. Rond dezelfde tijd een jaar geleden maakte Apple bekend dat iOS 9 op 70% van alle iDevices geïnstalleerd was.

iOS 10 adoptiepercentage (november 2016)

Android Nougat

Google kan alleen maar van dergelijke adoptiepercentages dromen. Android Nougat, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem, werd eind augustus officieel uitgerold voor de eerste tablets en smartphones. Het OS kwam vorige maand pas voor het eerst voor in de cijfers van het Android Developer Dashboard. Uit de betreffende berekening bleek dat Nougat op slechts 0,3% van alle Android-tablets en –smartphones is te vinden. Dat komt omdat het besturingssysteem op dit moment beschikbaar is voor een handjevol toestellen zoals de LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P, LG V20 en de binnenkort te verschijnen Google Pixel en Pixel XL.

Android Lollipop (5.0 en 5.1) is de meeste Android-apparaten te vinden: 34,1%. Op de tweede plaats staat Android KitKat (4.4) met een aandeel van 25,2%, gevolgd door Android Marshmallow (24%).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer