‘Ook nieuwe iPad krijgt randloos design zonder Home-knop’

1

Niet alleen de iPhone 8 of hoe het volgende vlaggenschip van Apple ook gaat heten krijgt een nieuw jasje aangemeten. De iPad krijgt dezelfde behandeling. Zo vult het scherm nagenoeg de hele voorzijde en is de Home-knop in de display geïntegreerd.

Dat meldt de Japanse blog Macotakara.

De blog schrijft dat de volgende iPad Pro een scherm met een beelddiagonaal van 10.9 inch heeft. Waarschijnlijk denk je dat de tablet hierdoor een stuk groter is dan zijn voorgangers, maar dat is niet het geval. Apple gaat slimmer te werk. In plaats van een grotere tablet te maken, wordt de screen-to-body ratio verhoogd. Dat betekent dat het scherm een groter oppervlakte van de voorzijde beslaat. Op deze manier kan Apple een iPad Pro maken met dezelfde dimensies als de 9.7 inch grote iPads, maar met een aanzienlijk groter schermoppervlakte van 10.9 inch. De iPad Pro (9.7) is 240 bij 269,5 bij 6,1 millimeter en weegt 437 gram (WiFi-only).

Nu wordt nog een deel van de voorkant ‘opgeslokt’ door de Home-knop. Bij de volgende generatie iPad Pro verdwijnt de fysieke thuisknop. In plaats daarvan wordt deze in het scherm verwerkt. Ook de bezels –de randen rondom het scherm– verdwijnen nagenoeg. Alles bij elkaar opgeteld krijgt het scherm hierdoor een beelddiagonaal van 10.9 inch.

Drie iPads

Eerder hoorden we geruchten dat Apple volgend jaar drie nieuwe iPads op de markt wil brengen. Over de schermgroottes bestaat de nodige onduidelijkheid, zeker na het lezen van dit bericht. Aanvankelijk hoorden we geluiden over een 9.7, 12.9 en 10.5 inch grote tablet. Tevens hebben we eerder verhalen gehoord over een iPad Pro Mini, een tablet die niet groter is dan 7.9 inch.

Waar past de 10.9 inch grote tablet in dit verhaal? Waarschijnlijk slaat dit op de iPad Pro (9.7). Deze tablet behoudt wellicht zijn form factor, maar  krijgt door het nieuwe design een groter scherm. Of dat ook voor de iPad Pro (12.9) geldt is niet bekend.

Specificaties nieuwe iPad Pro

Over de specificaties van de nieuwe iPad Pro –ongeacht of deze 10,5 inch of 10.9 inch groot is– is nog maar weinig bekend. Wat we tot nu toe ‘weten’ is dat de nog te verschijnen tablet wordt aangedreven door een A10X-processor. Zowel de iPad Pro (12.9) als iPad Pro (9.7) draaien op de A9X. Het ligt dus voor de hand dat de nieuwe generatie een krachtigere opvolger krijgt in de vorm van de A10X. Daarnaast kunnen we hem naar verluidt begin volgend jaar verwachten. De massaproductie van de tablet staat gepland voor december.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Het idee om een groter scherm te hebben lijkt me wel uitstekend. Ik twijfel alleen over de kwetsbaarheid van het randloos scherm. Ik heb zelf sinds 4 maanden een Samsung Galaxy S7 Edge (dus ook met randloos beeldscherm) waarvan beide gebogen randen nu al beschadig zijn zonder dat het toestel ooit uit mijn handen gevallen is. Zeker kan men ze altijd laten repareren, maar de prijzen voor een scherm reparatie zijn best hoog vind ik, dus doe ik het niet. Ik hoop dat er sterkere glazen worden ontworpen anders vrees ik dat de randloos schermen wel een groot fiasco gaan worden.

Reageer