Gerucht: Meizu werkt aan 7.9 inch grote tablet

0

Het Chinese technologiebedrijf Meizu werkt naar verluidt aan een tablet. Via het Chinese sociale netwerk Weibo is een afbeelding gelekt waarop de voor- en de achterkant van de tablet te zien is.

Dat schrijft PhoneRadar.

Gaat er geen belletje rinkelen als je de naam Meizu hoort? Dat vinden wij niet zo vreemd. Meizu is een Chinees bedrijf dat enkel smartphones en mp3-spelers heeft gemaakt. Daarnaast liggen de toestellen van deze fabrikant ook niet in ons land in de schappen. Tot slot behoort het bedrijf ook niet tot de grootste smartphoneproducenten ter wereld.  Als je deze naam dus nog nooit voorbij hebt horen komen, staan wij daar niet raar van op te kijken.

Over de tablet van Meizu

Meizu heeft mogelijk plannen om haar productassortiment uit te breiden. Naast smartphones en mp3-spelers wil de producent mogelijk ook een tablet introduceren. Er is tot nu toe nog maar weinig bekend over deze mysterieuze tablet. Op de gelekte afbeelding zien we op de voorzijde één fysieke knop: de Home-knop. Volgens degene die de foto gelekt heeft is deze knop uitgerust met een vingerafdruksensor. Bovenin zien we een speaker met een camera.

Als we naar de achterkant kijken, lijkt het erop dat de tablet een aluminium behuizing krijgt. In de linkerbovenhoek zien we een cameralens met rechts daarvan een LED-flitser. In het midden zien we in het groot het Flyme-logo met daarboven een icoontje van een wolk. Dat is wellicht een verwijzing naar een clouddienst. Mogelijk is het ook een aanwijzing dat de tablet op Flyme OS draait. Dit is een besturingssysteem dat door Meizu is ontwikkeld en gebaseerd is op Android. De laatste versie is Flyme 5, dat gebaseerd is op Android Lollipop en Android Marshmallow. Het besturingssysteem is enkel te vinden op het Chinese vasteland.

Tot slot heeft de tablet volgens de bron een 7.9 inch groot scherm. Het gaat dus om een compacte tablet met hetzelfde schermformaat als de iPad Mini.

Beschikbaarheid

Of en wanneer de tablet richting Europa komt is niet bekend. Aanstaande woensdag 30 november houdt Meizu een persevenement. Als er inderdaad een tablet in de pijplijn zit, dan wordt deze mogelijk vanaf dit podium gepresenteerd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer