Sony Xperia Z4 Tablet krijgt in december Android Nougat

0

De Sony Xperia Z4 Tablet krijgt nog voor het einde van het jaar Android 7.0 (Nougat), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Voor eind december hoopt het Japanse Elektronicaconcern de update te kunnen uitrollen.

Dat blijkt uit de dia van een presentatie die gelekt en doorgespeeld is aan Experiablog.net.

Sony Slowakije hield afgelopen week een persconferentie waarin het de updateplannen van zijn tablets en smartphones besprak. Hamvraag was welke toestellen wanneer een update naar Android Nougat konden verwachten. Op de lijst staan allerlei high-end smartphones, waaronder de Sony Xperia X Performance en Sony Xperia XA Ultra, maar er staat ook één tablet op de lijst: de Sony Xperia Z4 Tablet. Het was al bekend dat dit model een update tegemoet kon zien, alleen het tijdspad was nog een raadsel.

Deze Android-tablet behoort tot de derde updatecyclus en wordt volgens de planning ‘rond december’ uitgerold. In het meest optimistische scenario betekent dit dus dat we wellicht nog vóór het einde van het jaar aan de slag kunnen Android Nougat op de Xperia Z4 Tablet.

Benieuwd naar de belangrijkste toevoegingen en wijzigingen van Android Nougat? Lees dan ons artikel ‘Developer Preview Android N onthuld. Alles wat je moet weten op een rij’.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en pixeldichtheid van 300 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 octacore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de opslagcapaciteit 32GB. Het interne geheugen is met microSD-kaart uit te breiden tot 128GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij, 4G is optioneel.

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Daarnaast heeft de tablet een roestvrijstalen metalen frame en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Ten slotte krijg je standaard een BKB50 Bluetooth toetsenbord bij de tablet. In maart ontving de tablet een update naar Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Lees hier onze Sony Xperia Z4 Tablet review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer