‘Lancering Pixel 7 op 4 oktober’

0

Op dinsdag 4 oktober houdt Google een persevenement waar het mogelijk een nieuwe Android-tablet onthult: de Pixel 7. Dit is de veelbesproken tablet die door Huawei dit jaar nog op de markt gebracht zou worden en wordt gezien als de opvolger van de immens populaire Nexus 7.

Het was beroepslekker Evan Blass die begin september een tweet de wereld instuurde met de mededeling dat Huawei aan een nieuwe 7 inch Android-tablet werkt. Destijds gingen we er van uit dat deze omgedoopt zou worden tot de Nexus 7 (2016), maar de laatste dagen horen we steeds vaker een andere naam voorbijkomen. Google en Huawei zouden de tablet omdopen tot de Pixel 7.

Pixel

Dat klinkt zeer aannemelijk in onze oren. Het is geen geheim dat Google een grotere eigen stempel op zijn tablets en smartphones wil drukken. Zo introduceerde de zoekmachinegigant afgelopen jaar de Pixel C, waarbij de letter –C staat voor convertible. Het was de eerste tablet die het bedrijf geheel op eigen kracht lanceerde. Helaas bleek de Android-convertible over de nodige manco’s te beschikken. Zo waren slechts een handjevol apps met het gehele scherm te gebruiken, kon je niet twee applicaties tegelijkertijd naast elkaar op het scherm draaien en werd en geen stylus bijgeleverd. Google heeft hiervan geleerd en beloofde beterschap.

Daarnaast horen we al weken dat Google zijn Nexus-telefoons onder een andere merknaam op de markt gaat brengen: de Google Pixel en Google Pixel XL. Deze waren tot voor kort intern bekend onder de namen Nexus Sailfish en Nexus Marlin. Inmiddels ‘weten’ we dat ze straks als de Pixel en Pixel XL door het leven gaan.

Specificaties Pixel 7

Over de vermeende specificaties van de nog te verschijnen tablet hebben we al het nodige gehoord. Volgens de laatste geruchten krijgt deze tablet onder meer een 7 inch scherm, een processor van NVIDIA, 4GB RAM en 128GB intern geheugen. De adviesprijs die op internet de ronde doet bedraagt 260 dollar, omgerekend zo’n 230 euro. En zoals je van een nieuwe tablet mag verwachten, draait hij op Android 7.0 (Nougat), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem.

Dit laatste is overigens nog geen uitgemaakte zaak. Het gerucht gaat namelijk dat Google op 4 oktober een geheel nieuw besturingssysteem onthult: Andromeda, een samensmelting van Android en Chrome OS.

Volgende week  dinsdag, als Google zijn persevenement houdt, weten we meer.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer