Nieuwe tablets Lenovo in aantocht

0

De voorbereidingen voor de IFA-beurs zijn in volle gang. Niet alleen de organisatie van het evenement, maar ook fabrikanten zijn er druk doende mee. Lenovo heeft een video online gezet waarin het Chinese technologiebedrijf een tipje van de sluier licht wat we van het bedrijf mogen verwachten.

Net als vrijwel alle andere bedrijven houdt Lenovo vlak vóór aanvang van de IFA-beurs een persconferentie. Op woensdag 31 augustus om precies te zijn. Wat we daar te zien laat zich raden. Om ons alvast wat op te warmen heeft Lenovo op zijn YouTube-kanaal een video gepost wat we van het bedrijf kunnen verwachten tijdens de technologiebeurs.

Hetgeen waar onze aandacht onmiddellijk naar uitgang, was de aankondiging van “a new chapter in tablets’. In de video zien we voortdurend een convertible met een speciale scharnier. Het heeft er alle schijn naar dat je deze zowel naar voren als naar achteren kunt dichtklappen. Waarschijnlijk kunnen we één of meerdere high-end tablets verwachten met dit nieuwe sluitings- en omklapmechanisme.

“Intuïtief toetsenbord”

Verder noemt Lenovo nadrukkelijk de komst van nieuwe Moto Mods. Dat zijn modulaire accessoires voor de Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force, de twee nieuwste high-end smartphones van het bedrijf. Lenovo, Motorola? Inderdaad: Lenovo lijfde eerder Motorola Mobility in, de mobiele tak van de Amerikaanse smartphonemaker. Aanvankelijk was deze divisie in handen van Google, maar die verkocht de bedrijfstak op zijn beurt aan Lenovo. De zoekmachinegigant moest hier flink wat centen op toeleggen, maar dat had het er kennelijk wel voor over. Zodoende zijn Motorola Moto-telefoons eigendom van Lenovo.

Verder belooft Lenovo een “nieuw intuïtief keyboard” en “apparaten die de scheidslijn tussen creativiteit en productiviteit vervagen” te zullen presenteren. Wat dat ook precies moge betekenen. Het gerucht gaat dat Lenovo het Duitse podium gebruikt om zijn derde generatie Motorola Moto 360 te presenteren, de smartwatch van het bedrijf. De video wekt deze indruk echter niet, maar dat kan ook juist opzettelijk gedaan zijn door Lenovo.

IFA 2016

De IFA-beurs vindt plaats van 4 tot en 7 september. De eerste tablets en andere consumentenelektronica worden in aanloop naar het evenement aangekondigd. Houd TabletGuide.nl dus goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes omtrent de IFA-beurs.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer