ASUS onthult ASUS ZenPad 3 8.0

0

ASUS heeft maandagavond Nederlandse tijd officieel een nieuwe tablet uit de doeken gedaan: de ASUS ZenPad 3 8.0 (Z581KL). Het betreft een midrange tablet met hele aardige specificaties. Europese adviesprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Opvallend is dat de ASUS ZenPad 3 8.0 exact dezelfde specificaties heeft als de ASUS ZenPad Z8 die we in mei zagen passeren bij de Amerikaanse provider Verizon. Het Taiwanese technologiebedrijf heeft besloten om de tablet onder een andere naam internationaal uit te brengen. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties voor je opgesomd.

Specificaties ASUS ZenPad 3 8.0 (Z2581KL)

De ASUS ZenPad 3 8.0 heeft een compact 7.9 inch IPS LCD-scherm met 2K-resolutie van 1536 bij 2048 pixels. Onder de motorkap heeft ASUS een Qualcomm Snapdragon 650 hexacore-processor geplaatst die geklokt is op 1.8GHz. De chipset wordt aangevuld met de Adreno 510 GPU. Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit je krijgt is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. ASUS brengt de midrange tablet in twee varianten op de markt: met 2GB RAM en 16GB intern geheugen, en met 4GB RAM en 32GB intern geheugen. Bij beide modellen kun je het intern geheugen uitbreiden met microSD-kaart tot maximaal 128GB.

De ASUS ZenPad 3 8.0 heeft twee camera’s. De primaire camera heeft een resolutie van 8 megapixels. Voor video conferencing moet je genoegen nemen met een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. De batterij heeft een vermogen van 4.680 mAh en gaat naar eigen zeggen tot 11 uur mee als de accu volledig is opgeladen. Verder heeft de tablet twee stereo speakers en USB Type-C aansluiting.

Het achterpaneel is voorzien van leer met een patroontje. Het frame is afgewerkt met aluminium. Al met al weegt de tablet 320 gram. Hij draait op Googles besturingssysteem Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen ZenUI 3.1. Naast geheugenkaart kun je ook een simkaart in de tablet plaatsen voor mobiel internet voor onderweg. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) beschikt de tablet tevens over Bluetooth 4.1 (LE), GPS en Miracast ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de ASUS ZenPad 3 8.0 bij ons in de winkels ligt, is niet bekend. Ook de adviesprijs heeft ASUS nog niet bekend gemaakt. TabletGuide houd in de gaten wanneer hij in Nederland verschijnt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer