Sony Xperia Z4 Tablet krijgt Stamina Mode terug

0

Sony is momenteel druk doende met het uitrollen van de nieuwste Android-versie naar diverse producten uit de Xperia Z-reeks. Niet alleen kunnen gebruikers straks met Android 6.0 (Marshmallow) aan de slag: ook Stamina Mode maakt een comeback. Eén van de apparaten die straks de update kan verwachten is de Sony Xperia Z4 Tablet.

Dat schrijft Xperiablog.

Stamina Mode

Wat is Stamina Mode? Stamina Mode, in het Nederlands vertaald ook wel Uithoudingsvermogen Modus, is Sony’s energiebesparingsmodus. Deze functie zagen we in het verleden al op diverse apparaten voorbijkomen. Hiermee schakel je energievretende opties uit zodat je tablet of smartphone langer meegaat als je hem volledig oplaadt.

Google introduceerde met de lancering van Android 5.0 (Lollipop) zijn eigen energiebesparingsoptie: Doze. Met deze functionaliteit minimaliseer je achtergrondprocessen zodat je toestel langer meegaat. In Android 6.0 (Marshmallow) heeft Google deze feature verder verbeterd.

Omdat Sony’s Stamina Mode niet goed overweg kon met Doze van Google, besloot het Japanse technologiebedrijf om deze feature tijdelijk van zijn tablets en smartphones te verwijderen.

Stamina Mode keert terug

Goed nieuws voor de liefhebbers: Stamina Mode keert weer terug naar een handjevol toestellen. As we speak rolt Sony een nieuwe firmware-update uit. Gebruikers krijgen dan niet alleen de nieuwste Android-versie op hun tablet of smartphone, maar tevens de energiebesparingsmodus van Sony. Kennelijk is het bedrijf erin geslaagd om een oplossing te vinden dat beide functies tegelijkertijd op een toestel kunnen bestaan zonder dat ze elkaar in de haren vliegen.

Afgelopen week begon Sony met de uitrol van de update naar de Sony Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact. Inmiddels weten we ook dat de Sony Xperia Z4 Tablet de update tegemoet kan zien. De kans is klein dat de inmiddels wat verouderde tablets als de Sony Xperia Z3 Tablet Compact en Sony Xperia Tablet Z2 deze update kunnen verwachten. Maar uitsluiten kunnen we op dit moment ook niet.

Wanneer de update in ons land beschikbaar is kunnen we niet zeggen. Om het updateproces in goede banen te leiden wordt hij gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat wij in Nederland met een beetje pech nog even moeten wachten. Maar weet dat hij eraan zit te komen!

Lees ook onze review van de Sony Xperia Z4 Tablet.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer