Nieuwe tablet van Samsung gespot: SM-T818

0

We horen al een tijdje geruchten voorbijkomen over een aanstaande lancering van de Samsung Galaxy Tab S3. Ditmaal is er opnieuw een aanwijzing dat Samsung daadwerkelijk aan de opvolger van zijn paradepaardje werkt. In de database van de Indiase keuringsinstantie is een tablet opgedoken die luistert naar de naam SM-T818.

Eind januari dook voor het eerst bericht op dat Samsung aan een nieuwe Galaxy Tab S-tablet werkt. De productcodes SM-T719 en SM-T819 doken daarbij op. Enkele weken later, half februari, doken beide tablets op in de database van GFXbench, inclusief specificaties. Vandaag zien we echter een opnieuw een Samsung-tablet de revue passeren, eentje die in hetzelfde straatje past als de Samsung Galaxy Tab S2 en Tab S3. Deze heeft in de database van Zauba.com de productcode SM-T818 gekregen.

Om welke tablet het hier nauw precies gaat is lastig te zeggen. De huidige topmodellen in de Tab S2-reeks dragen de code SM-T710 en SM-T810. De nog te verschijnen Galaxy Tab S3 heeft de productcode SM-T719 en SM-T819. Het gaat dus mogelijk om een verbeterde versie van de Samsung Galaxy Tab S2 of WiFi-only variant van de Tab S3.

De eerste optie lijkt me vrijwel uitgesloten. Zo zagen we eerder deze week namelijk al een geüpgradede versie van de Samsung Galaxy Tab S2 voorbijkomen, die het Zuid-Koreaanse bedrijf stilletjes op de markt had gebracht. Dan is het in mijn ogen aannemelijk dat de SM-T818 een WiFi-only variant is en de SM-T710 en SM-T819 voorzien zijn van 4G/LTE-module.

Specificaties SM-T818

Over de specificaties van de SM-T818 verklapt de databank van Zauba niet veel. Het gaat om een 9.7 inch grote tablet die voor testdoeleinden naar India is verscheept (in totaal 45 exemplaren). Omgerekend hebben de tablets een waarde van bijna 230 euro per stuk.

Ervan uitgaande dat de SM-T818 identiek is aan de SM-T819, met uitzondering van 4G-connectiviteit, heeft de tablet de volgende specificaties:

  • Display:7 inch met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels
  • CPU: onbekende Qualcomm Snapdragon octacore-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz
  • GPU: Adreno 510
  • RAM: 3GB
  • Intern geheugen: 32GB
  • Camera’s: 8 en 2 megapixelcamera
  • OS: Android 6.0.1 (Marshmallow)

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer