Sony Xperia Z4 Tablet ontvangt update naar Android 6.0 (Marshmallow)

0

Sony is begonnen met de wereldwijde uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) naar de Sony Xperia Z4 Tablet. Dat betekent dat Nederlandse eigenaren van deze high-end convertible binnenkort met de nieuwste Android-versie aan de slag kunnen.

Dat vertellen diverse lezers van Xperia Blog tegenover de techsite.

Vorig jaar oktober maakte Sony officieel zijn updateplannen van Android 6.0 (Marshmallow) bekend. Het Japanse technologiebedrijf meldde destijds dat onder de Sony Xperia Z4 Tablet de update tegemoet kon zien. Een releasedatum kon of wilde Sony destijds niet noemen. Wel zagen we in december vorig jaar een versie van Xperia Z4 Tablet voorbijkomen in de database van de WiFi Alliance die standaard op de nieuwste Android-versie zou draaien.

Toen schreef ik dat we wellicht op korte termijn deze update in Nederland konden verwachten. ‘Binnenkort’ bleek wat te optimistisch ingeschat, maar nu diverse gebruikers melden dat zij de update reeds hebben ontvangen kan het nooit lang meer duren totdat wij deze ontvangen.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en pixeldichtheid van 300 ppi. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 810 octacore-processor. Deze 64-bits processor heeft vier Cortex A57 kernen die op een kloksnelheid van 2.0 GHz draaien, en vier Cortex A53 kernen met een kloksnelheid van 1.5 GHz. De grafische kaart is een Adreno 430. Het werkgeheugen is opgevoerd naar 3 GB. De standaardopslagcapaciteit is verhoogd van 16 GB naar 32 GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij, 4G is optioneel. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop).

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Daarnaast heeft de tablet een roestvrijstalen metalen frame en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Ten slotte krijg je standaard een BKB50 Bluetooth toetsenbord bij de tablet.

De Sony Xperia Z4 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro (tablet plus toetsenbord).

Lees hier onze Sony Xperia Z4 Tablet review

Sony Xperia Tablet Z4

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer