Samsung Galaxy TabPRO S Home Edition nu verkrijgbaar

0

Vanaf vandaag is de Home Edition van de Samsung Galaxy TabPRO S bestellen bij diverse retailers. De Pro Edition en 4G-variant laten nog even op zich wachten. Bekijk hieronder de specificaties van deze high-end Windows-convertible.

Specificaties Samsung Galaxy TabPRO S Home Edition

De Samsung Galaxy TabPRO S Home Edition, het instapmodel van de Galaxy TabPRO S, heeft een 12 inch Super AMOLED display met een resolutie van 2160 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van 216 ppi. Super AMOLED is een techniek die de Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt om diepe kleurcontrasten, veel details en levensechte en natuurlijke kleuren te creëren. Onder de motorkap wordt de 2-in-1 tablet aangedreven door een zesde generatie Intel Core M M3-6Y30 processor die geklokt is 2.2GHz. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 4GB, de opslagcapaciteit 128GB SSD.

De convertible is zo energiezuinig dat hij een fanless design heeft. Dat betekent dat onder de behuizing geen ventilatoren geplaatst zijn om de tablet te koelen. Aan de zijkanten vinden we twee stereospeakers.

Wat de Samsung Galaxy TabPRO S zo bijzonder maakt is dat hij twee aan/uitknoppen bevat. Dat heeft een eenvoudige verklaring: zo is de tablet zowel in portret- als landschapmodus makkelijk in- en uit te schakelen. Ook heeft de convertible één USB-C poort aan de zijkant. WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth 4.1 (LE) zijn uiteraard ook van de partij. Aan de achterkant schuilt een 5 megapixelcamera.

Als je een Samsung-smartphone hebt, kun je de geïntegreerde NFC-chip gebruiken om je telefoon aan de tablet te koppelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te surfen op internet als je even geen WiFi-verbinding hebt. Als je op je smartphone een bericht ontvangt, dan zie je deze vermelding op de tablet voorbijkomen. Als je daar op klikt kun je, zonder je smartphone aan te raken, reageren op het bericht. Kortom, een naadloze samenwerking tussen Windows 10 en Android.

Dankzij Fast Charging is de 2-in-1 tablet in 2,5 uur volledig opgeladen. Met een volle batterij gaat de tablet naar eigen zeggen tot 10,5 uur mee. Bij aanschaf van de Samsung Galaxy TabPRO S krijg je van Samsung gratis een keyboard cover met touchpad en NFC-chip meegeleverd. Dan is de tablet niet alleen als tablet, maar ook als PC te gebruiken.

Om de productiviteit te vergroten biedt Samsung ook een multi-port adapter en Bluetooth Pen aan, maar deze moet je wel afzonderlijk aanschaffen. De multi-port adapter bevat een HDMI, USB-A en USB-C aansluiting.

Tot slot kun je met de cover de convertible in Stand Modus gebruiken. Met behulp van magneten is de cover eenvoudig los- en vast te koppelen.

De Samsung Galaxy TabPRO S is slechts 6,3 millimeter dik en is daarmee één van de dunste tablets ter wereld. Ondanks zijn slanke ontwerp weegt de Windows-tablet maar liefst 693 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy TabPRO S Home Edition is vanaf verkrijgbaar bij diverse webwinkels, waaronder Coolblue en Bol.com. De prijs van deze Windows-convertible bedraagt 999 euro. De Pro Edition en Pro Edition met 4G zijn op een later tijdstip verkrijgbaar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer