NVIDIA staakt uitrol Android 6.0 (Marshmallow) naar Shield Tablet

0

NVIDIA heeft de wereldwijde uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) naar de originele NVIDIA Shield Tablet stopgezet. Veel gebruikers klagen dat hun WiFi niet langer werkt als gevolg van de update.

Maandagavond Nederlandse tijd startte NVIDIA met het uitrollen van Android 6.0 (Marshmallow), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem, naar de originele NVIDIA Shield Tablet. Amper vierentwintig uur later heeft de Amerikaanse chipfabrikant besloten om de uitrol voorlopig stop te zetten.

Op het hulpforum van NVIDIA klagen gebruikers steen en been dat hun WiFi niet langer werkt sinds de update. In een reactie laat het bedrijf weten op de hoogte te zijn van het probleem en aan een oplossing te werken. In de tussentijd adviseert NVIDIA om één van de onderstaande tijdelijke fixes uit te proberen:

  • Start de NVIDIA Shield Tablet 2 tot 3 keer opnieuw op. Als dit niet werkt, probeer het dan 3 tot 4 keer. Lukt het dan nog niet, laadt dan je tablet op tot 100% en probeer het nog een paar keer.
  • Voer een factory reset uit. Maak van tevoren wel een back-up van al je foto’s, video’s en andere belangrijke bestanden, want het complete geheugen wordt hiermee schoongeveegd.
  • Schakel de NVIDIA Shield Tablet enkele uren uit en start hem daarna opnieuw op.

Mochten de bovenstaande tijdelijke oplossingen niet werken, dan kunnen gebruikers een screenshot opsturen naar NVIDIA van de geavanceerde WiFi opties. Deze vind je bij Instellingen > WiFi > druk rechts boven in de hoek op de drie verticale puntjes en selecteer Geavanceerd. Deze schermafbeelding kunnen gedupeerden opsturen naar driverfeedback [at]nvidia [dot]com.

Sommige gebruikers stellen dat door de update het MAC-adres van hun Shield Tablet –dat is een uniek identificatienummer voor een mobiel apparaat dat via een draadloos netwerk data kan ontvangen en versturen– is veranderd in 02:00:00:00:00:00:00. Hierdoor is het onmogelijk om de WiFi in te schakelen. Gebruikers kunnen dit euvel niet zelf oplossen en moeten dus op een patch van NVIDIA wachten.

Zodra het probleem is verholpen herstart NVIDIA de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow).

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer