Skype Translator nu te vinden in Windows-versie app

0

Skype Translator, de live vertaalfunctie van Microsofts Skype, is vanaf nu te vinden in de app voor Windows. Voorlopig kunnen alleen Windows-gebruikers gebruikmaken van deze vertaalfunctie. Wanneer Android en iOS-gebruikers aan de beurt zijn laat Microsoft in het midden.

Dat schrijft Microsoft op zijn Skype blog.

Skype Translator is een handige functie voor mensen die videogesprekken voeren met het buitenland en de taal simpelweg niet spreken of machtig genoeg zijn. Terwijl je een gesprek voert in je eigen taal, vertaalt Skype Translator live datgeen wat je tegen de ander tegen zegt, en vice versa.

De live vertaalmogelijkheid van Skype bestaat al geruime tijd. Vorig jaar lanceerde Skype in samenwerking met Microsoft Translate een proefversie van zijn vertaalsoftware. Daarvoor moest je een programma downloaden en installeren om er gebruik van te kunnen maken. Voortaan maakt Skype Translator standaard onderdeel uit van de videochatdienst van Microsoft. Sinds de lancering worden er dagelijks 400% meer Skypegesprekken gevoerd, zo schrijft Microsoft op zijn blog.

Talen

Skype Translator werkt nu met zeven gesproken talen: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Chinees (Mandarijn). Gesprekken typen of chatten met Skype is eveneens mogelijk: in dat geval ondersteunt de live vertaalfunctie meer dan 50 verschillende talen. Microsoft zegt voortdurend bezig te zijn om meer en meer talen naar Skype Translator te brengen om zo nog meer mensen met elkaar te verbinden.

Om Skype Translator te gebruiken moet je allereerst de nieuwste versie downloaden en installeren. Voordat je een gesprek start druk je op het wereldbol-icoontje dat je rechtsboven in de hoek vindt. Daar schakel je Skype Translator in door de slider naar rechts te schuiven.

Zoals gezegd is Skype Translator momenteel alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers. Of Microsoft de vertaalfunctie ook naar andere platformen brengt is onbekend.

Eerdere updates Skype

Half oktober voegde Microsoft ook al een nieuwe functionaliteit toe aan Skype: deelbare chatlinks. Gebruikers die geen Skype account hebben kunnen dan toch met anderen kletsen. Hiermee kun je tot tien man aan één chatsessie toevoegen. Het enige dat je hoeft te doen is een Skype-gesprek met een ander te openen en vervolgens de link van deze chatsessie met anderen te delen, bijvoorbeeld via Facebook of WhatsApp.

Eind november rolde Microsoft ook nog een update uit voor Skype op iOS. Met deze update verbeterde Microsoft multitasking en kan de app beter met informatie omgaan. Ook is het sindsdien mogelijk om afspraken en evenementen aan je kalender toe te voegen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Skype

Skype Skype

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Communicatie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer