Google Hangouts nu voor iedereen beschikbaar, ook zonder Google account

1

Voortaan kan iedereen gebruikmaken van de videochatdienst Google Hangouts, ook als zij niet over een Google account beschikken. Deze groep hoeft alleen op de link te klikken/drukken die hen wordt toegezonden om deel te nemen aan een online conversatie.

Dat meldt Google in een blogbijdrage.

Google Hangouts is een dienst van Google waarbij je met één of meerdere mensen kunt chatten, videobellen en sms’en. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moest je altijd over een Google account beschikken. Deze eis komt nu te vervallen, zo meldt Google.

Hoe werkt de nieuwe werkwijze? Heel simpel. Degene die een gesprek wil starten met Google Hangouts verstuurt via Google Calendar (Agenda) een link naar de personen die hij aan deze chatsessie wil toevoegen. De ontvangers hoeven dan alleen maar op de link te drukken om de uitnodiging te accepteren. Meer hoef je niet te doen.

Waarom Google voortaan niet langer verlangt dat gebruikers over een Google account beschikken, wordt niet duidelijk uit de blog. Wel laat Google weten dat de nieuwe werkwijze handig is voor bedrijven die contact zoeken met hun leveranciers of hun klanten.

De update wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Half oktober rolde de concurrerende dienst Skype een vergelijkbare functie uit: deelbare chatlinks. Hiermee kunnen gebruikers een videochat opzetten tot wel tien personen zonder dat iedereen Skype hoeft te installeren op zijn apparaat. Als je geen Skypeprofiel hebt maak je een tijdelijke gastaccount aan om deel te nemen aan het gesprek.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Hangouts Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Communicatie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer