Microsoft verkoopt minder Surface-tablets

0

Microsoft behaalde in het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 20,4 miljard dollar, een daling van 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze krimp is toe te schrijven aan tegenvallende verkoopcijfers op diverse divisies, waaronder Surface-tablets.

Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van Microsoft, die het bedrijf donderdagavond Nederlandse tijd onthulde.

Hoeveel Surface-tablets Microsoft in de maanden juli, augustus en september heeft verkocht, houdt het bedrijf niet exact bij. Dat geldt ook voor de verkoopaantallen van ieder model. De omzetcijfers van deze afdeling zijn echter wel bekend. Uit de cijfers van het derde kwartaal kunnen we afleiden dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf flink wat minder Surface-tablets heeft verkocht.

In het tweede kwartaal kon Microsoft een omzet van 888 miljoen dollar in de boeken noteren. De afgelopen drie maanden zakte de omzet in naar 672 miljoen dollar. Dat is omgerekend een daling van 24,3% ten opzichte van het vorige kwartaal en een krimp van 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Microsoft is de daling op de Surface-afdeling te verklaren doordat er lang geen nieuw vlaggenschip is geïntroduceerd. De Surface Pro 3 is sinds augustus 2014 te koop in Nederland en in april van dit jaar verscheen de Surface 3. Begin deze maand zag de Surface Pro 4 het levenslicht. Hoewel deze tablet pas vanaf november bij ons en in België in de winkels ligt, wist Microsoft enkele dagen geleden al te melden dat de nieuwe high-end Windows-tablet nu al een groot succes is. Het bedrijf verwacht dan ook dat de verkoopaantallen in het vierde en laatste kwartaal van dit jaar zullen aantrekken.

Andere cijfers

Zoals gezegd daalde de afgelopen drie maanden de omzet met 12%, van 23,2 miljard dollar naar 20,4 miljard dollar. De winst kwam uit op 4,6 miljard dollar. Ook de Xbox-divisie behaalde het afgelopen kwartaal minder omzet. Daar staat tegenover dat de opbrengsten uit gameverkoop met 6% stegen.

Microsoft wist een stijging te boeken op verschillende terreinen. De opbrengst uit zoekmachine Bing steeg met 29%. Office 365 telt inmiddels 18,2 miljoen gebruikers, waarvan er de afgelopen drie maanden 3 miljoen nieuwe gebruikers zijn bijgekomen. Ook Microsofts clouddienst Azure boekte meer omzet: 5,9 miljard dollar, een stijging van 8%.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

vanaf € 786.95
  1. Elektronicaoutlet24.nl € 786.95 Koop nu
  2. Paradigit € 799.00 Koop nu
Alle prijzen >
  • Schermdiagonaal 10.8 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1920 x 1280
  • Afmetingen 267 x 187 x 8.7 mm
  • Processor Intel Atom x7-Z8700 (quad-core)
  • Gewicht 622 gram
  • Opslagruimte 128 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer