Skype krijgt deelbare chatlinks

0

Microsoft heeft in een update voor Skype een nieuwe functionaliteit uitgerold. Een Skype-gebruiker die meerdere mensen aan een groepsgesprek wil toevoegen hoeft voortaan alleen nog maar een link te delen met deze personen. Eén klik daarop en ze worden aan de groepchat toegevoegd.

Dat schrijft Microsoft op zijn Skype-blog.

Wie dacht dat chatten en videobellen dood was, think again. We gebruiken het steeds vaker en vaker in ons dagelijks leven. Diensten als Facebook Messenger, WhatsApp, Google Hangouts, FaceTime, Lync en Skype hebben de functie al jaren geleden geïntroduceerd. Skype heeft echter een kleine, maar wezenlijke verandering aangebracht waardoor het opstarten van een groepsgesprek nog makkelijker is dan voorheen.

Hoe werkt het?

Voorheen startte je Skype op en voegde je één-voor-één de mensen toe waarmee je een groepschat mee wil starten. Daaraan waren twee voorwaarden verbonden: deze mensen moesten Skype geïnstalleerd hebben op hun desktop, tablet of smartphone, en ze moesten in jouw contactlijst staan.

Microsoft heeft in de update beide voorwaarden overboord gegooid. Je opent Skype en start een nieuw gesprek met iemand uit je contactlijst. Als je een tweede, derde of vierde persoon hieraan wilt toevoegen om een groepsgesprek te starten, dan hoef je alleen nog maar de link van je gesprek met hen te delen. Onder het gesprek is voortaan een link opgenomen die je met andere kunt delen. Je hoeft alleen maar op ‘Copy’ te drukken en plakt deze link bijvoorbeeld in een e-mail, Facebookbericht, WhatsApp-gesprek of tweet. Zodra deze persoon op de link drukt/klikt wordt hij aan het Skype-gesprek toegevoegd.

Heeft hij of zij geen Skype geïnstalleerd? Geen probleem, zij hoeven dan alleen maar een tijdelijke gastaccount aan te maken. Daarvoor voeren zij hun naam in en drukken op de knop ‘Join’. Het maakt niet uit met welk besturingssysteem deze persoon werkt (iOS, Android, Windows, OS X), een groepsgesprek starten met Skype werkt altijd.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar. Je hoeft daarvoor alleen maar de laatste update van Skype te installeren op je tablet, smartphone of computer.

De onderstaande video laat zien hoe het werkt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer