HP onthult nieuwe Spectre x360 en Envy Note 8

0

Naast de Spectre x2 onthulde Hewlett-Packard (HP) gisteren nog een tweede convertible: de HP Spectre x360. Ook deed de fabrikant de Envy Note 8 uit de doeken. Lees snel verder voor de specificaties van deze tablets.

Specificaties HP Spectre x360

De Spectre x360 die woensdag werd onthuld door HP is de opvolger van de gelijknamige tablet die het Amerikaanse bedrijf eerder op de markt bracht. Helaas laat HP niet het achterste van zijn tong zien en moeten we genoegen nemen met de onderstaande specificaties.

De convertible heeft een 13.3 inch scherm met Quad HD-resolutie (2560 x 1440 pixels). Onder de motorkap vinden we een razendsnelle zesde generatie Intel Core i5 of i7 processor. Over hoeveel werkgeheugen deze convertible beschikt laat de fabrikant in het midden. Het intern geheugen is maximaal 512GB, twee keer zo veel opslagcapaciteit als zijn voorganger. De batterij gaat 12 uur mee en zou op papier dus genoeg moeten zijn om een hele werkdag mee vooruit te kunnen. Naast drie USB 3.0-poorten beschikt de tablet ook over een HDMI-aansluiting en mini-DisplayPort 1.2 zodat je meerdere schermen tegelijk kunt aansluiten.

De Spectre x360 weegt 1,5 kilo en is 15,9 millimeter dik (inclusief toetsenbord). De convertible draait op Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Spectre x360 is net als Spectre x2 vanaf november verkrijgbaar. De adviesprijs van het instapmodel bedraagt 1.199 euro.

HP Envy Note 8

Specificaties HP Envy Note 8

Een derde interessante nieuwe tablet die HP woensdag onthulde is de HP Envy Note 8. De tablet heeft een 8 inch LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels (Full HD) en Corning Gorilla Glass 3. De tablet wordt aangedreven door een Intel Atom x5-Z8300 Cherry Trail quadcore-processor. Deze is geklokt op 1.44GHZ tot 1.84GHz. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit 32GB. Deze is eventueel uit te breiden met een microSD-kaart.

De Envy Note 8 heeft een 5 en 2 megapixelcamera om foto’s en video’s te maken. De audio komt voor rekening van Bang & Olufsen, wat garant staat voor een kwaliteit. De batterij gaat volgens HP net iets langer dan 6 uur mee met een volledige lading. De Envy Note 8 draait op Windows 10, weegt 360 gram en is slechts 7,7 millimeter dik. Je krijg de tablet inclusief stylus en 10 inch HP Envy Note Keyboard Folio toetsenbord.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Envy Note 8 is vanaf november verkrijgbaar in ons land vanaf 599 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer